2min Zorg

Bernhoven introduceert nieuw patiëntenportaal

Bernhoven introduceert nieuw patiëntenportaal

Sinds kort kunnen patiënten van Bernhoven gebruikmaken van het gloednieuwe patiëntenportaal, MijnBernhoven. Dit portaal belooft een revolutie in de manier waarop patiënten toegang krijgen tot hun medische informatie en betrokken zijn bij hun gezondheidszorg.

Regie in eigen hand

Met MijnBernhoven krijgen patiënten de kans om de regie over hun gezondheid in eigen handen te nemen. Ze konden nu eenvoudig hun afspraken bekijken en zich voorbereiden met relevante informatie over hun behandeling. Maar dat is niet alles. Het medisch dossier, inclusief metingen, uitslagen en brieven aan de huisarts, is nu beschikbaar voor inzage met gegevens die teruggingen tot 2018.

Het portaal biedt ook de mogelijkheid om persoonlijke gegevens te bekijken en gedeeltelijk te wijzigen, waardoor patiënten meer controle hebben over hun informatie.

BSN-nummer checken

Voor patiënten die zich afvragen of ze toegang hebben tot MijnBernhoven, zijn er enkele eenvoudige vereisten. Ze moeten ingeschreven zijn als patiënt bij Bernhoven en hun BSN-nummer moet eenmaal zijn gecontroleerd. Het enige wat ze verder nodig hebben is een computer, tablet of smartphone met internetverbinding, een telefoonnummer en een geldig DigiD met sms-functie of de DigiD-app.

Zelfs kinderen onder de 18 hebben toegang tot MijnBernhoven via DigiD, en ouders kunnen toegang krijgen tot het portaal voor kinderen tot 12 jaar. Vanaf 12 jaar is echter de toestemming van het kind vereist, en vanaf 16 jaar worden ze als volwassenen beschouwd.

Mantelzorgers, voogden en bewindvoerders hebben geen directe toegang tot het portaal, maar kunnen inzage aanvragen via de website van Bernhoven.

Ondersteuningsmogelijkheden

Voor patiënten die hulp nodig hebben bij het gebruik van het portaal, zijn er ondersteuningsmogelijkheden beschikbaar. Het begeleidingscentrum in Bernhoven en lokale bibliotheken werken samen om patiënten te helpen met de Nederlandse taal en digitale vaardigheden.

Het patiëntenportaal is niet alleen een gemak, maar ook een recht voor de patiënten. Het is wettelijk bepaald dat ze te allen tijde toegang hebben tot hun medisch dossier.

Maar MijnBernhoven zal zich verder ontwikkelen. In de komende jaren zullen er nog meer functies worden toegevoegd, waaronder een app-versie, de mogelijkheid om afspraken te wijzigen, e-consults en het invullen van vragenlijsten. Zo blijft de gezondheidszorg van Bernhoven evolueren en steeds meer in dienst staan van de patiënten.