1 min Leiderschap

41% IT-beslissers besteedt technisch beheer deels uit

41% IT-beslissers besteedt technisch beheer deels uit

41 procent van de IT-beslissers besteedt het technisch beheer deels uit en houdt het functionele beheer in eigen huis. Dit blijkt uit onderzoek van SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys, onder 145 IT-beslissers.  Slechts 3 procent besteedt alle beheertaken uit. Bijna een derde (30%) beheert alles juist binnenshuis.

11 procent van de IT-beslissers zegt beheertaken deels uit te besteden; 9 procent doet dat zelfs volledig. De overgebleven 6 procent geeft aan beheertaken nog niet uit te besteden, maar wil dit in de toekomst wel gaan doen.

Linda Verweij, COO van SPS, licht toe: “Het is opvallend dat nog altijd 30 procent van de IT-beslissers aangeeft het beheer volledig binnenshuis te doen. Mijn advies is juist om te anticiperen op de toenemende complexiteit van IT-infrastructuren en op de uitdaging om de juiste specialisten hiervoor te vinden. Door het technisch beheer geheel of gedeeltelijk uit te besteden blijft er meer tijd over om te focussen op het faciliteren van de business. Dat kan zonder dat de IT-afdeling de regie verliest over de eigen infrastructuur.”