2min Ondernemen

Blik in de toekomst op Internet of Things event

Blik in de toekomst op Internet of Things event

Op donderdag 14 april 2016 komen tijdens de IoT Tech Day 2016 IT-professionals en developers bij elkaar voor een dag vol workshops, presentaties en kennisdeling over het Internet of Things. Plaats van jandeling: de Jaarbeurs in Utrecht.

Aan de wieg van de IoT-revolutie staan de developers en technici met een honger naar technologische vernieuwing. Speciaal voor die groep early adaptors zal op 14 april de IoT Tech Day 2016 zijn deuren openen. Met 1.000+ bezoekers (waarvan 800 developers), 52 workshops, een hackathon (powered by The Things Network), een heuse IoT Pub Quiz, state-of-the-art technology en topsprekers uit binnen- en buitenland is de IoT Tech Day 2016 het grootste Internet of Things event van Europa.

Programma IoT Tech Day 2016

Op de IoT Tech Day 2016 zullen de Java Champions Vinicius en Yara Senger uit Brazilië een workshop en een sessie verzorgen over hun IoT Surfboard, waarmee deelnemers zelf aan de slag gaan met allerlei sensoren, Arduino’s en ESP8266. Verder zullen de Duitsers Martin Förtsch en Thomas Endres iedereen versteld doen staan met hun sessie “See like a Terminator – Augmented Reality with Oculus Rift” en lerenRay Tsang (Google) en Arjen Wassink de bezoekers alles over Kubernetes in hun presentatie “Micro-datacenter with Raspberry Pi & Kubernetes”. Uiteraard zijn er nog veel meer nationale en internationale topsprekers met innovatieve sessies en inspirerende workshops. Klik hier om het complete programma te bekijken.

Hackathon powered by The Things Network

Tijdens de IoT Tech Day 2016 zullen Wienke Giezeman en Johan Stokking (founders van The Things Network) een hackathon organiseren met hun LoRaWAN-technologie. Met behulp van unieke development kits en sensoren maken de deelnemers hun eigen use case van de toekomst. En het gave van deze hackathon is… alle deelnemers aan de hackathon mogen hun eigen development kit en sensoren (t.w.v. 70 euro) mee naar huis nemen. Beperkte toegang voor deelname!