Misdaad, hacken en Internet of Things in Keynoteprogramma Infosecurity

Misdaad, hacken en Internet of Things in Keynoteprogramma Infosecurity

Yori Kamphuis, futurist van het jaar 2013, is de belangrijkste keynotespeaker tijdens Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event, dat op 28 en 29 oktober plaatsvindt in de Utrechtse Jaarbeurs. Yori Kamphuis vertelt over de toekomst van het ‘Internet of Things’. Daarnaast geeft Curtis Preston – beter bekend als Mr. Backup – tijdens een sessie een overzicht van twintig jaar back-up en recovery. Peter Zinn, lid van het Team High-Tech Crime van de landelijke politie, geeft inzicht in hoe de overheid strijdt tegen cybercrime en cybercriminelen. Interessant belooft ook de keynote van lifehacker ‘IJskimo’ te worden. Hij geeft een boeiend betoog over hoe je als mens kunt omgaan met de ‘beïnvloedingsmaatschappij’ van vandaag de dag.

Andere presentaties die bezoekers kunnen verwachten, zijn een verhaal van Jan-Willem de Koster van SAP over hoe technologie in de sport zorgt voor betere prestaties. Hoe bezoekers daaraan een voorbeeld kunnen nemen, blijft ook niet onbesproken. Hans de Jong van OPCW gaat in op de informatiebeveiliging bij een Nobelprijswinnaar. En schuif aan bij Thomas Bosboom en Martijn Knuiman van Deloitte voor de Infosecurity Hacking Challenge 3.0. Na de zeer goed ontvangen Challenges in 2012 en 2013 is nu te zien hoe hackers echt werken in een compleet nieuwe versie. De Ethical Hacking-experts geven toelichting op de acties van de hackers, terwijl de bezoekers live meekijken.

“We merken dat bezoekers juist ook prijs stellen op onafhankelijke sprekers, zegt Ivo Meertens, Markt Manager bij Jaarbeurs en verantwoordelijk voor de IT-beurzen.. “Met de komst van Yori Kamphuis, Curtis Preston en veel anderen voldoen we perfect aan die behoefte.”

De tweedaagse beurs vindt plaats op 29 en 30 oktober 2014 in de Utrechtse Jaarbeurs. In totaal zijn er circa 130 seminars in dertien theaters, verdeeld over twee dagen. Centrale thema dit jaar is ‘Internet of Things’.

Het volledige keynoteprogramma is te vinden op de websites van Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de seminars via:www.infosecurity.nl/combi-registratie. Hoe sneller, hoe beter – want vol is vol. De beurs is geopend op 29 en 30 oktober 2014 van 9.30 uur tot 17.00 uur. Reageren via Twitter kan – ook nu al – via de hashtags: #ISNL14, #SENL14 en #TTE14.