2min Zorg

Derde Health Tech Event Eindhoven 9 december 2014

Derde Health Tech Event Eindhoven 9 december 2014

Op donderdag 9 december 2014 vindt voor de derde keer het  Health Tech Event plaats in het Conference Center op High Tech Campus in Eindhoven.  Meer dan 300 deelnemers vanuit bedrijfsleven, de academische wereld, overheidsinstelllingen en de media worden verwacht.

Organisator EIT ICT Labs is ICT innovatie cruciaal voor het oplossen van maatschappelijke gezondheidsproblematiek. De hoge kosten in de gezondheidszorg zijn echter te verlagen door gezondheidsissues aan te pakken die anders zouden leiden tot grote problemen, aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen in de levensstijl. ICT kun je inzetten om werkparticipatie en zelfstandig wonen te bevorderen. Investeringen die je in een vroeg stadium pleegt leveren meer dan alleen mooie kansen 0p; op de langere termijn hebben ze impact bij betaalbaar en vooral gezonder ouder worden”.

Een centrale blikvanger op het Health Tech Event is de expositie van Europese EIT ICT Labs activiteiten en startups. Zij presenteren demo-opstellingen waar het publiek een kijkje kan nemen aan de hand van behaalde resultaten en prototypes.Startende ondernemers krijgen de kans om zichzelf, hun product, service of concept te presenteren op het Startup Plaza.

Op het Health Tech Event komt een breed spectrum aan onderwerpen langs tijdens parallelsessies. Initiatieven en startups uit het EIT ICT Labs netwerk zullen voor het voetlicht treden en hun innovatieve producten, inclusief services en business cases bespreken. Naast de EIT ICT Labs-thema’s, kan het publiek kiezen uit sessies met onderwerpen als design van nieuwe producten en services, en gezondheidstechnologie binnen het bedrijfsleven en wetgeving. Bezoekers kunnen kennis maken met innovaties, geinspireerd raken door het seminarprogramma, de keynotes en verschillende parallelsessies. De ideale gelegenheid voor professionals om te netwerken!

Aanmelden kan nog!