2min Zorg

e-health platform Embloom onder paraplu Health Cloud Initiative

e-health platform Embloom onder paraplu Health Cloud Initiative

e-health platform Embloom en Health Cloud Initiative (HCI), aanbieder van zorgverlenerssoftware bundelen hun krachten. Beide partijen werken al langer samen en willen gezamenlijk aanbod versneld innoveren. En daarnaast beter inspelen in de sterk groeiende vraag naar hybride en digitale zorg.

Embloom biedt een breed pakket aan vragenlijsten. Hiermee kunnen zorgverleners binnen ondermeer de GGZ en huisartsenzorg op maat hun behandelaanbod verrijken. En cliënten meer gemak en betere kwaliteit van zorg bieden. 

Meer innovatie

HCI werkt al langer samen met Embloom door integratie van het portfolio in hun EPD- en patiëntportaalsoftware. Deze oplosisng bereikt 35.000 zorgverleners en 3,5 miljoen zorggebruikers. Door de krachtenbundeling kunnen de bestaande koppelingen verder worden geïnnoveerd.

Embloom houdt eigen naam

Naast de integraties met HCI, biedt Embloom ook koppelingen met een breed pakket EPD’s van andere aanbieders. Embloom blijft als onderdeel van de HCI-groep zelfstandig onder eigen naam opereren en is voor klanten en partners via dezelfde kanalen bereikbaar. Dit gebeurt vanuit de vestiging in Maastricht met het huidige team van 35 medewerkers en management. Ook oprichter en directeur Marco Essed blijft aan boord en treedt toe tot de directie van HCI.

Marc Prette, CEO van HCI, is verheugd met de komst van Embloom: “Op deze manier realiseren we een belangrijke stap naar een toekomstvast geïntegreerd alles-in-één zorgplatform van EPD, patiëntomgeving en e-health voor zorgverlener én cliënt. Daarnaast blijft Embloom als onafhankelijke partij binnen onze groep ook investeren in optimale gegevensuitwisseling met externe zorgsystemen. Zo kunnen we met ons gezamenlijke bereik in de markt echt bijdragen aan onze missie voor beter bereikbare zorg.”

Dagelijks contact

Marco Essed, CEO van Embloom, vult aan: “Met HCI delen we een groot deel van onze klanten, dus we hebben vrijwel dagelijks contact. Toen ik werd gevraagd om onderdeel te worden van HCI voelde dat als een logische vervolgstap in onze samenwerking, waar onze gebruikers veel baat bij zullen hebben. Ik kijk ernaar uit om samen verder te groeien en innoveren.”