ESET en KPN gaan samenwerking aan

ESET en KPN gaan samenwerking aan

ESET kondigt een strategische samenwerking aan met KPN. Door deze samenwerking introduceert ESET, ESET NetProtect aan de klanten van KPN. Het gaat om een geavanceerde DNS Filtering oplossing ontworpen om thuisnetwerken, inclusief IoT-apparaten, te beschermen tegen malware. En tegen phishing en ongewenste inhoud.

Verkeer beschermen

In 2022 was 15% van de Nederlandse bevolking slachtoffer van cybercriminaliteit. Waarvan 50% door online oplichting en financiële fraude. Hacking werd ervaren door 20% van de ontvangers. KPN wil het verkeer op haar netwerk beschermen. En uiteindelijk haar klanten beschermen door een veilige internetomgeving te creëren.

ESET NetProtect functioneert door DNS (Domain Name System) te filteren. Dit voordat ze worden benaderd door apparaten die via routers zijn aangesloten op huishoudelijke verbindingen. Voor klanten van KPN worden de diensten geactiveerd met één klik via de vertrouwde internetprovider van de gebruiker, waardoor automatische bescherming voor alle aangesloten apparaten wordt gegarandeerd.

Ononderbroken ervaring

Dit is tegenwoordig vooral handig omdat huishoudens zowel slimme, als IoT-apparaten gebruiken die niet beveiligd kunnen worden met traditionele beveiligingssoftware en ESET NetProtect de bescherming biedt voor een ononderbroken ervaring. Voor apparaten waarop al bescherming is geïnstalleerd, werkt ESET NetProtect als een extra beveiligingslaag voor het ecosysteem.

ESET NetProtect is een schild dat voorkomt dat gevoelige informatie, zoals bankkaartgegevens, uitlekt via phishing- of scamwebsites en maakt gebruik van DNS-filtering om een soepele en betrouwbare bescherming te bieden. Eén van de grootste voordelen van ESET NetProtect is de activering met slechts één klik. Dit zorgt voor een oplossing die eenvoudig te gebruiken is voor alle leeftijden en cyberkennisniveaus waardoor beveiliging nog toegankelijker wordt.

Cyberdreigingen

Bovendien maakt deze beveiligingslaag het moeilijker voor nieuwe dreigingen (zoals het gebruik van AI bij phishing, waardoor kwaadaardige berichten geloofwaardiger lijken en moeilijker met het blote oog te herkennen zijn) om door te dringen tot de eindgebruiker. Dit is vooral belangrijk voor ouders die hun kinderen veilig willen houden als ze zonder toezicht online zijn. De oplossing bevat ook een maandelijks overzicht van schadelijke sites en tegengehouden cyberdreigingen, evenals een malware- en phishingfilter en bescherming tegen potentieel ongewenste inhoud.

Via het gebruiksvriendelijke beheerportaal kunnen eindgebruikers eenvoudig ESET NetProtect instellingen configureren voor hun aangesloten apparaten. Ook kunnen zij whitelists en blacklists voor domeinen beheren en beveiligingsrapporten genereren. Dit portaal biedt waardevolle inzichten in de beschermingsmechanismen van ESET. Al deze oplossingen zijn ontwikkeld om apparaten die verbonden zijn met Telco- en ISP-netwerken te beschermen tegen een veelheid ana cyberdreigingen.

Lokale klantenservice

Betrouwbare beveiliging die gemakkelijk te gebruiken is, is een prioriteit, ondersteund door lokale klantenservice en uitgebreide bescherming die online dreigingen een stap voor blijft. Dit wordt mogelijk gemaakt door ESET’s buitengewone database van malwaredetecties, samengesteld uit het wereldwijde netwerk van onderzoeks- en ontwikkelingscentra.