KPN verhoogt de cybersecurity-weerbaarheid voor mkb-klanten. Na de introductie van ‘Extra Veilig Internet’ op de zakelijke internetverbinding wordt inmiddels 70% van de KPN mkb-klanten extra beschermd tegen cybercrime.
Alleen al dit jaar blokkeerde KPN voor hen ruim 200 miljoen kwaadaardige websites en phishinglinks. Nu zet KPN de volgende stap. Namelijk met ‘Extra Veilig Mobiel’. Hiermee zal KPN ook het zakelijke mobiele internetverkeer extra beschermen.
Kleinere bedrijven doelwit
Daarnaast introduceert KPN een nieuw securitypakket met alle relevante securitydiensten die mkb-bedrijven nog beter beschermen tegen digitale dreigingen.
Cybercriminaliteit is één van de grootste bedreigingen voor bedrijven, en de laatste jaren is ook het midden- en kleinbedrijf steeds vaker het doelwit. Desondanks onderschatten veel kleinere bedrijven de kans om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit.
Daarom zet KPN erop in om met een aantal laagdrempelige diensten de cybersecurity-weerbaarheid van dit bedrijfssegment verder te verbeteren. Bijvoorbeeld door ondernemers extra te beschermen tegen onveilige websites waarop virussen, malware en ransomware staan.
Sinds de introductie van ‘Extra Veilig Internet’ heeft ruim 70% van de mkb-klanten van KPN deze dienst geactiveerd waarmee ze beter beschermd zijn tegen cybercrime. Ook de resterende 30% kan dit kosteloos activeren. KPN breidt dit veiligheidsfilter nu ook uit voor het mobiele verkeer met ‘Extra Veilig Mobiel’ en blokkeert daarmee ook websites op basis van een DNS- en webfilter in zijn mobiele netwerk.
Er wordt als het ware een hek om kwaadaardige websites geplaatst. Ook wanneer je bijvoorbeeld gebruikt maakt van een mobiel netwerk in het buitenland. Alleen al dit jaar heeft KPN voor mkb-klanten ruim 200 miljoen websites geblokkeerd. Bijvoorbeeld onveilige websites die via phishing worden aangeboden, of nieuwe geregistreerde domeinen en spam URL’s.
Nieuw mkb-pakket
Het nieuwe cybersecuritypakket voor het mkb biedt een breed scala aan oplossingen om mkb-bedrijven nog beter te beschermen tegen zowel digitale als fysieke dreigingen. Dit pakket omvat onder meer een wachtwoordmanager die verder gaat dan de meeste wachtwoordmanagers, een back-up mogelijkheid, werkplekbeveiliging waarmee laptops of desktops tegen malware, ransomware, phishing en andere cyberaanvallen worden beveiligd.
Hoe goed beveiligd ook, menselijk gedrag vormt een van de grootse risico’s. Daarom zijn awareness-trainingen onderdeel van het pakket. Daarmee vergroot men het cyberbewustzijn. En leren mkb-ondernemers en medewerkers, aan de hand van bijvoorbeeld phishing simulaties, verdachte e-mails herkennen, nepwebsites vermijden en persoonlijke gegevens beter te beschermen.