3min Personeel

Finse stad lokt techprofessionals met kennismakingstrip

Finse stad lokt techprofessionals met kennismakingstrip

De Finse stad Tampere lokt Nederlandse techprofessionals en ondernemers uit om een paar dagen te ervaren hoe het is om in Tampere te wonen en werken. Tampere is volgens Finnen zelf de meest prettige stad van het land om in te wonen.

Omdat de technologische industrie van de stad snel blijft groeien, is er behoefte aan ervaren en geschoolde tech-talenten, uit heel Europa en dus ook uit Nederland. De stad ligt in het hart van Finland en heeft een sterke tech- en startupgemeenschap met actieve ecosystemen op het gebied van gaming, machine learning, imaging en mobiele technologieën.

Tampere is de thuisbasis van bloeiende techbedrijven zoals Colossal Order, Troll VFX,Huawei, Joinplay en Treon. In tegenstelling tot de tech-industrie in veel drukke steden, bieden deze bedrijven hun werknemers een ontsnapping uit de chaos en een levensstijl met betaalbare, goed bereikbare huisvesting en een hoge levensstandaard.
Win een vijfdaagse trip naar Tampere

Techprofessionals die voor 24 april 2024 solliciteren voor een baan bij Colossal Order, Troll VFX, Huawei, Joinplay of Treon maken kans op een complete vijfdaagse ervaring in Tampere van10 tot 14 juni 2024. Startup founders die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die Tampere biedt, kunnen zich aanmelden voor het aparte startupsprogramma en ook een vijfdaagse trip winnen.

“We willen van Tampere en haar groeiende tech-industrie de eerste keuze maken voor techprofessionals en startups die buiten Nederland willen kijken. Tampere biedt de perfecte mix tussen een bruisend stadsleven en mooie natuur met prachtige uitzichten over het meer en grote dennenbossen”, zegt Nuppu Suvanto, Service Manager van
International House Tampere.

Voor techprofessionals die stappen zetten De Experience Tampere-campagne is bedoeld om startup-eigenaren en techprofessionals de bloeiende tech-community en de balans tussen werk en privéleven in Tampere te laten ervaren. Geselecteerde kandidaten winnen een vijfdaagse ervaring inclusief accommodatie en gratis rondleidingen, ook voor hun familie.

“Het wordt een unieke ervaring. Voor de winnaars is dit een kans om in contact te komen met interessante techbedrijven, de stad te verkennen met hun gezin en zich te verdiepen in de geavanceerde tech-scène en levensstijl van Tampere. We zijn op zoek naar ervaren tech-professionals die klaar zijn om de volgende stap in hun carrière te zetten”, aldus Mariina Hallikainen, CEO van Colossal Order.

Tampere is volgens Finnen zelf de meest prettige stad van Finland om in te wonen, zo blijkt uit een survey van dit jaar. Omdat de technologische industrie van de stad snel blijft groeien, is er behoefte aan ervaren en geschoolde techtalenten uit heel Europa en dus ook uit Nederland. De stad ligt in het hart van Finland en heeft een sterke tech- en startupgemeenschap met actieve ecosystemen op het gebied van gaming, machine learning, imaging en mobiele technologieën.

Lees ook: