1 min Leiderschap

Gerucht: spraakassistent Cortana gaat Nederlands spreken

Gerucht: spraakassistent Cortana gaat Nederlands spreken

In de komende update van Windows 10 gaat de spraakassistent Cortana waarschijnlijk Nederlands spreken. Verder zouden er verbeteringen in het notificatiesysteem en extra features voor de ‘live tiles’ worden doorgevoerd.

Dat zijn althans geruchten die de ronde doen op basis van de agenda die Microsoft bekendmaakte voor de eerstvolgende Build-conferentie die tussen 30 maart en 1 april plaatsvindt. De start is op 30 maart rond 17.30 uur Nederlandse tijd.

Volgens die zelfde geruchten krijgen ontwikkelaars meer mogelijkheden omdat het systeem flexibeler gemaakt wordt. Het  notificatiesysteem zou vooral aan de ontwikkelaarskant worden verbeterd en uitgebreid. Zo zouden ze meer mogelijkheden krijgen om notificaties te sturen.

De gebruiker zelf zou ook profiteren van verbeteringen aan Windows 10. Wat betreft de ‘Live Tiles’, de rechthoekige icoontjes van applicaties  in het startmenu, lijkt het bijvoorbeeld te gaan om de mogelijkheid om in een tegel een video af te spelen zonder de hele applicatie zelf te openen. Ook komen er extra knoppen om makkelijk toegang te krijgen tot functies die gebruikt worden. Denk aan het versturen van een Tweet. Microsoft zegt er overigens nog niets over.