Handelsmissie ICT-sector naar Londen

Handelsmissie ICT-sector naar Londen

Een handelsmissie voor de ICT-sector naar Londen. Juist nu zegt Digital Gateway to Europe. De handelsmissie vindt plaats van 13 t/m 15 april. Onder andere Google Campus en London Internet Exchange staan op het programma.

Volgens Digital Gateway maakt het niet uit of de zogenaamde Brexit er wel of niet komt. Voor de Nederlandse digitale infrastructuursector liggen er juist volop kansen. In het geval van een Brexit zullen ze zelfs groter zijn.

De handelsmissie wordt gehouden in  samenwerking met handelsroute.nl

De Nederlandse digitale infrastructuur behoort tot de top van de wereld. De kennis en knowhow is aanwezig om ook buitenlandse partijen te bedienen bij het optimaliseren van hun digitale infrastructuur. Iets waar de sector trots op mag zijn, maar zij moet haar reputatie wel voortdurend waarmaken om de internationaal leidende positie te behouden.

Volgens de organisatoren snijdt het mes aan twee kanten: de sector kan buitenlandse partijen helpen om hun digitale business te optimaliseren, en tegelijkertijd biedt het de kans om voet aan de grond te krijgen op markten buiten Nederland. Iedereen wint dus als de sector er voor zorgt dat op de juiste momenten acte de présence gegeven wordt.

In Londen alleen al heeft de markt een omvang van 27 miljard dollar. Nederland heeft al een goede exportpositie in Groot-Brittannië opgebouwd in heel veel andere sectoren, en het is hoog tijd dat de digitale sector zich daaraan toevoegt.

Om over de grens zaken te doen is het belangrijk om te weten hoe de business culture in elkaar steekt en wat de do’s en dont’s zijn. Daar zal dan ook uitgebreid aandacht voor zijn, onder andere door meetups met experts die de weg kunnen wijzen op de Britse markt.

Onder andere UK Invest, KPMG en Broadgroup zullen presentaties geven om kennis op te doen over belangrijke aspecten van het zakendoen in Engeland voor onze sector. Deelnemers van de missie zullen ook bezoeken afleggen aan Google Campus, hostingpartijen (i.s.m Kingston), veelbelovende startups en de London Internet Exchange (LINX).