2min Security

iOS-gebruikers kunnen zoekgeschiedenis Google wissen

iOS-gebruikers kunnen zoekgeschiedenis Google wissen

Gebruikers van iOS kunnen het laatste kwartier van hun zoekgeschiedenis bij Google wissen. In de webbrowser op desktop of laptop kun je kiezen om de zoekgeschiedenis automatisch te wissen. Dat maakte Google donderdag bekend.

De nieuwe functie, ook die voor desktops, is onlangs toegevoegd. Androidgebruikers hebben die functie nog niet, maar dat komt later dit jaar. Het bedrijf kondigde de functie eerder dit jaar al aan en is nu dus deels doorgevoerd.

Zoekgeschiedenis wissen op je iOS-telefoon werkt zo:
  • open de Google-app
  • Ga naar je profielfoto rechtsboven en tik daarop
  • Daar vind je de functie ‘laatste 15 min verwijderen’ en tik daarop

Wie in de webbrowser op de laptop of desktop de zoekgeschiedenis automatisch wil laten verwijderen kan kiezen tussen drie maanden, 18 maanden of 36 maanden. De opties zijn te vinden op de pagina Activiteitsopties van de zoekreus. Er is ook een mogelijkheid om zoekopdrachten handmatig te wissen.

Via de activiteitenopties kun je nu ook extra verificatie instellen voordat je de zoekgeschiedenis te zien krijgt. Via een wachtwoord checkt Google eerst de echtheid van de gebruiker, voordat de functie van ‘mijn activiteiten’ zichtbaar wordt. Dat is vooral op gedeelde apparaten nuttig als je je privacy beter wilt handhaven.

Lees ook: