2min Ondernemen

Kansen ongestructureerde data worden nog niet gegrepen

Kansen ongestructureerde data worden nog niet gegrepen

De helft van de Nederlandse bedrijven analyseert alleen gestructureerde data uit het CRM-systeem. 9 procent analyseert zowel gestructureerde als ongestructureerde data en slechts 4 procent verdiept zich alleen in de ongestructureerde data die via social media aangereikt wordt. Dit blijkt uit online onderzoek uitgevoerd in de aanloop naar Explore Dynamics CRM op 27 maart in het CineMec te Ede, het grootste CRM-event van Nederland. Diverse partners uit de organisatie van dit event vroegen de aanmelders in hoeverre zij al gebruikmaken van de analysemogelijkheden binnen de CRM-strategie.

Ongestructureerde data is lastiger te analyseren dan de gestructureerde variant. Toch is het mogelijk om veel inzicht te krijgen in informatie die niet direct koppelbaar of te standaardiseren is. Deze bron aan informatie is zelfs vele malen groter dan de informatie die netjes gestructureerd in het CRM-systeem staat. Onder andere managementbeslissingen kunnen beter worden onderbouwd op basis van analyse van deze informatie.

Naast de kansen die blijven liggen op het gebied van ongestructureerde informatie, is er voor 40 procent van de bedrijven ook nog veel te winnen met het analyseren van gestructureerde data. Dit percentage geeft namelijk aan helemaal geen data te analyseren.

Explore Dynamics CRM
Tijdens Explore Dynamics CRM wordt verder in gegaan op trends als Big Data en data analytics. Op 27 maart 2014 organiseert de community van de verschillende Microsoft-partners dit event voor de derde keer op rij in het CineMec te Ede. Het event is gericht op applicatiebeheerders, technisch beheerders, (potentiële) CRM-gebruikers, marketing-professionals en management. Uit iedere branche is één partner vertegenwoordigd deze dag. Hierdoor krijgen bezoekers zowel inzicht in nieuwe ontwikkelingen wat betreft Microsoft Dynamics CRM, alsmede in diverse branche-ontwikkelingen. De branches die vertegenwoordigd worden op het event zijn: agri, bouw en installatie, energie, engineering, field service management, finance, goede doelen, intermediairs, ledenorganisaties, offshore, zakelijke dienstverlening en zorg.