2min Zorg

Martini Ziekenhuis heeft 12 webcams op Neonatologie

Martini Ziekenhuis heeft 12 webcams op Neonatologie

Twaalf webcams op de afdeling neonatologie moeten in het Groningse Martini Ziekenhuis ouders met een kindje op de afdeling helpen om op afstand contact te houden. De verpleegafdeling kon met steun van de Vrienden van het Martini Ziekenhuis twaalf webcams aanschaffen.

De webcams staan op de High Care en op de Neosuites van de verpleegafdeling Neonatologie. Op de High Care staan negen couveuses voor ernstig zieke baby’s. Hier kunnen ouders niet de hele dag bij hun kind zijn. De webcam maakt het nu mogelijk om toch dichtbij te zijn. Op de Neosuites verblijven ouders wel de hele dag bij hun pasgeboren baby. Soms is het voor beide of voor één van de ouders niet haalbaar om steeds in het ziekenhuis te zijn. Ook dan is de webcam een alternatief.

Eerste ervaringen

De eerste ervaringen zijn heel positief. Een van de ouders verwoordt het zo: “Helaas konden wij niet in het ziekenhuis bij ons kindje blijven. De webcam maakt dit minder moeilijk. We kunnen elk moment van de dag dat we niet bij hem zijn, toch naar hem kijken. Dat geeft ons het gevoel wel een beetje dicht bij elkaar te zijn.”

Lees ook: