Nieuw IOS 9.3 update waarschuwt als baas meekijkt

Nieuw IOS 9.3 update waarschuwt als baas meekijkt

Een IOS-gebruiker die een bètaversie van IOS 9.3 aan het testen is meldt op Reddit dat hij nieuwe code ontdekt heeft die waarschuwt als de baas meekijkt. Het gaat om gebruikers met een iPhone van de zaak.

De melding “This iPhone is managed by your organization” is te lezen op hun vergrendelscherm. In het menu bij instellingen is verder de tekst: “This iPhone is supervised. [Naam bedrijf] can monitor your internet traffic and locate this device”, te zien.

Nachtmodus

Inmiddels is de vijfde en naar alle waarschijnlijkheid laatste beta van iOS 9.3 beschikbaar. Daarin zijn veel nieuwigheden verwerkt. Nieuw is bijvoorbeeld de nachtmodus die lezen van het scherm in de avonduren een stuk prettiger maakt. In plaats van een blauwe gloed krijgt het scherm in de avonduren een zacht gelig schijnsel. Night Shift is automatisch en handmatig in te stellen met een tijdschema. Ook de warmte van de kleuren is instelbaar.

Verder kun je met iOS 9.3 notities beveiligen met een toegangscode of vingerafdruk. Verder is er betere integratie van Apple Music in CarPlay-systemen ingebouwd.

iPad Pro heeft in deze nieuwe update de navigatiefunctie van de Apple Pencil teruggezet. Dit op veler verzoek van gebruikers die liever met een pen werken dan met de vingers.

Naar verwachting kan het grote publiek de nieuwe iOS 9.3 downloaden na het eerstvolgende Apple-event.