1 min Ondernemen

Paradigma shift in ERP-land?

Paradigma shift in ERP-land?

Jarenlang werd IT afgerekend op haar vermogen tot kostenreductie, maar imiddels zijn de prioriteiten verschoven. Vandaag de dag draait alles om snelheid, om soepel kunnen inspelen op snel wisselende klantwensen en marktomstandigheden. Er is alleen een probleem: onze IT-systemen zijn niet gbouwd op het trekken van sprintjes. Met name de traditionele, logge ERP-suites kraken onder de tempodruk.

Elk jaar bezoekt ozne redacteur Fred Teunissen de VNSG-dagen, het congres van de Nederlandse SAP gebruikers. Tijdens dit evenement heerst elk jaar een authentieke sfeer van openheid. Belangentegenstellingen worden onversneden uitgevochten en kritische noten van de partners van SAP worden zonder censuur naar buiten gebracht.

Dit jaar, op drie en vier april in het MECC Congrescentrum in Maastricht, werd er een robbertje geknokt over het (on)vermogen van SAP om zijn software snel aan te passen aan de eisen van de tijd. Parallel aan de VNSG-dagen vond Mendix World plaats in de cruiseterminal aan de Wilhelminakade in Rotterdam.
Mendix is een nieuwkomer en uitdager in het landschap van de business-software. Alles draait bij Mendix om kleine, flexibele programmaatjes, die binnen enkele dagen kunnen worden samengesteld. Hier signaleert Teunissen de verschillen tussen beide evenementen.