1 min Leiderschap

Programmeur zeer populaire baan in 2016

Programmeur zeer populaire baan in 2016

Programmeur, technisch enigeneer, PHP programmeur, front-end developer en.NET developer zijn ‘hot” in de ict-sector. Het zijn de meest kansrijke beroepen in de branche uit de lijst van 2016. De nieuwste Hottest jobs 2016 van Randstad is bedoeld om studenten, starters en twijfelaars op weg te helpen. Dit jaar maken werkzoekenden de meeste kans op werk in 27 functies in 9 beroepsgroepen. In andere sectoren voeren bijvoorbeeld medewerkers klantenservice, optometristen en transportplanners de lijst aan.

De lijst ‘Hottest jobs 2016’ is samengesteld uit analyses en combinatie van verschillende bronnen in arbeidsvraag en -aanbod. Het onderzoek richtte zich vooral op beroepen met relatief veel uitstaande vacatures. Dit is een combinatie van zowel werkenden als werklozen die actief zoeken naar ander werk. De sector ICT, met de programmeur voorop scoren hier hoog.

De omvang en ontwikkeling in de vraag is daarbij ook meegenomen: hoeveel vacatures staan open en stijgt de vraag? Ten slotte is gekeken naar de verwachtingen van het Researchcentrum Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) met betrekking tot de toekomstige baankansen.