Singularity University komt naar Nederland

Singularity University komt naar Nederland

Het Amerikaanse technologie-instituut Singularity University gaat het eerste buitenlandse instituut in Nederland vestigen. Oprichten en stimuleren van start-ups met wereldwijde ambities is de hoofdfocus. De Nederlandse tak van Singularity komt in Eindhoven te staan. In eerste instantie komen vernieuwingen aan bod in water, voedsel en gezondheid.

Bedoeling is dat het instituut door het hele land cursussen en evenementen organiseert, met samenwerking tussen bedrijven en overheden als eerste doel.

Singularity staat in Nederland niet op zich. Om het initiatief van de grond te krijgen gaat het samenwerken met onder andere de TU Eindhoven, het ministerie van Economische Zaken, ewen aantal gemeenten en het Nijmeegse Radboud Medisch Centrum.

De samenwerking met andere instanties zorgt meteen ook voor een diverse geldstroom. Singularity krijgt van bedrijven maar ook gesubsidieerde leningen met de gemeenten Rotterdam en Amsterdam met zo’n anderhalve ton voorop. Het Nederlandse instituut start met een budget van 3 miljoen euro.