Sites telecomproviders snelste laadtijd in april

Sites telecomproviders snelste laadtijd in april

De websites van de Nederlandse telecomproviders hadden in april van dit jaar de snelste laadtijd. De meeste sectoren wisten deze maand hun responstijden te verbeteren, maar die van de energiesector is weer verder gedaald.

Dat stelt Computest, die met de Saas-dienst Performr doorlopend bijhoudt hoe snel topwebsites in verschillende sectoren zijn en wanneer ze storingen hebben.

Deze afgelopen maand lijkt een omgekeerd verband te bestaan tussen beschikbaarheid of gemiddelde laadtijd. Men moet dus blijkbaar de keuze maken tussen “Stabiel maar langzaam” of “Snel maar instabiel”.

Een aantal websites slaagt er niet in gedurende de hele periode beschikbaar te zijn. Inshared, Zilveren Kruis en FBTO houden hun beschikbaarheid allen net niet boven de beoogde 99%, net als Albert.nl, die vorige maand ook al flink daalde. Allsecur.nl, Dominos.nl en Zalando.nl hebben juist hoge responstijden.

Opmerkelijk is verder dat in de Travel sector KLM weggedrukt is door Sunweb, maar ook Arke, die een opvallende verbetering doormaakte deze maand.

Responstijden en stabiliteit zijn voor websites van levensbelang. Internetgebruikers wijken immers uit naar de concurrent als het langer dan 3 seconden duurt om een website te laden.

In het doorlopende onderzoek is gekeken naar metingen van de  laadtijd van de homepage tussen 8:00u en 22:00u. Dit om onderhoudswerkzaamheden in de nacht geen invloed te laten hebben op de resultaten. Er werd gemeten vanaf een 1.000 Mbit-verbinding.