T-Mobile behaalt klimaatdoel drie jaar eerder

T-Mobile behaalt klimaatdoel drie jaar eerder

Telecomprovider T-Mobile behaalt hun klimaatdoel die jaar eerder dan gepland. Het bedrijf stopt bijvoorbeeld met de inkoop van gebruiksartikelen van nieuw plastic meer. De voorraad gaat nu zo snel mogelijk op. Het bedrijf sloot zich ook dit jaar aan als Klimaatsupporter tijdens de Nationale Klimaatweek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

In januari 2022 begon de uitfasering van de inkoop van nieuw geproduceerd plastic met als doel volledig plasticvrij te zijn op het gebied van inkoop in 2025. Dit ging echter een stuk sneller dan van tevoren gedacht, waardoor dit doel dit jaar al in zicht is. Verder heeft de provider dit jaar de Eco-SIM ingevoerd. Het bedrijf ging ook een samenwerking aan met het SBTi om de klimaatdoelen van de organisatie te onderzoeken.

Door onder andere nu al verpakkingen dicht te plakken met papieren tape in plaats van plastic, opvulbubbels in pakketten te vervangen door gerecycled papier en de plastic wraps van grote pallets te vervangen door een duurzaam alternatief van houtpulp is de telecomprovider voor 2025 al volledig vrij van nieuw plastic.

Verantwoordelijkheid

De uitfaseringen kwamen vorig jaar al op tafel tijdens de lancering van ‘Connect to Change’. In dit plan omschrijft de telecomprovider hoe zij een bijdrage levert aan een klimaatvriendelijke samenleving en de reductie van haar CO2 footprint. Het uitfaseren van nieuw geproduceerd plastic is hierin één van de vele stappen.

Gero Niemeyer, Financieel Directeur van T-Mobile Nederland en ambassadeur van het T-Mobile Sustainability programma geeft aan: “We hebben weer een nieuwe stap gezet richting onze duurzaamheidsdoelen en wát voor een stap. Iedereen heeft ontzettend hard gewerkt om de best mogelijke alternatieven te vinden voor nieuw plastic. Ik ben heel trots op onze organisatie. Het is nu zaak om deze lijn door te trekken. Op naar het volgende groene project!”

Lees ook: