Verdubbeling interconnected bedrijven in 2017

Verdubbeling interconnected bedrijven in 2017

Over twee jaar heeft 84% van bedrijven wereldwijd een digitale infrastructuur. Ze hebben dan miljoenen fysieke en virtuele verbindingen die bedrijven, locaties, clouds, data en eindgebruikers dag in dag uit met elkaar verbindt: interconnected. Nederland doet wel mee, maar loopt hierin minder hard.

Dit terwijl anno nu slechts 38% van de bedrijven wereldwijd gebruik maakt van de kansen van de digitale economie. Dit stelt Equinix Inc. in het ‘Enterprise van de Toekomst’ rapport dat deze week uit komt.

Het onderzoek werd gedaan onder ruim 1000 IT-beslissers in 14 landen, waaronder Nederland. Het belang en de impact van interconnectiviteit wordt inzichtelijk.

Voor ruim een derde (37%) van de ondervraagden die inmiddels een digitale interconnected infrastructuur hebben, bedraagt de waarde tenminste $10 USD miljoen of meer. Digitale infrastructuren met directe verbindingen verhogen de internetveiligheid aanzienlijk. Voor bijna twee derde (64%) is dit de voornaamste reden om komend jaar aanpassingen in hun IT infrastructuur te overwegen.

Ook in Nederland is interconnectie een belangrijke drijfveer bij de implementatie van een nieuwe IT-strategie. In de eerste plaats om nieuwe kanalen (social, mobile, digital) aan te boren. 64% wil zo een betere klantervaringen realiseren.

Bijna een derde van de Nederlandse respondenten (29%) geeft aan op deze manier beter gebruik te kunnen maken van data en intelligence binnen de organisatie.

Toch lijkt Nederland minder in beweging dan andere landen. Gedreven door trends als cyber-security (56%), (hybride) cloud (48%) en mobiliteit (42%) is de meerderheid van Nederlandse bedrijven (82%) inmiddels bezig hun IT infrastructuren aan te passen. Het wereldwijde gemiddelde ligt op 92%.

Slechts bij 10% van de Nederlandse bedrijven wordt interconnectiviteit strategisch ondersteund, versus 15% wereldwijd. Als voornaamste barrières worden systeem uptime (70%) en silo-cultuur genoemd (68%). Een vijfde van alle Nederlandse bedrijven besteedt geen aandacht aan interconnectie. Dit in vergelijking met 8% wereldwijd.

Voor het ‘Enterprise van de Toekomst’ onderzoek ondervroeg Equinix meer dan 1000 IT decisionmakers (C-Suite) in 14 landen: Australië, Brazilië, Canada, China, Dubai, Frankrijk, Hong Kong, Japan, Nederland, Singapore, Zwitserland, Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk.