Wandelen door cold corridors in datacenters Interconnect

Wandelen door cold corridors in datacenters Interconnect

Zelf de cloud in. Wandelen door cold corridors, kijken naar de Meet-Me rooms en zeven indrukwekkende generatoren van een hypernodern datacenter van dichtbij bekijken. Het kan tot en met 18 februari in de datacenters van Interconnect in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Zomaar een datacenter binnenlopen kan normaal gesproken niet, maar de Internet Service Provider voor de zakelijke markt opent voor deze keer graag zijn deuren.

Interconnect wil zijn bezoekers de cloud laten bekijken. “Over techniek en redundantie práten is één ding, maar sommige dingen móet je gewoon ervaren,” zegt directeur Rob Stevens. “Met ruim 4000 m2 aan hypermoderne datacentervloer is het zonde om ze verborgen te houden voor groter publiek.”

Bezoekers kunnen één of beide datacenters van Interconnect op afspraak bekijken.

In Den Bosch staat het eerste datacenter van Interconnect. Het 800 vierkante meter grote locatie is ontwikkeld voor maximale betrouwbaarheid. Stroom-, koel- en netwerkvoorzieningen zijn redundant uitgevoerd.

In Eindhoven staat het nieuwste datacenter. De energie-efficiëntie en betrouwbaarheid ervan behoren tot de beste van Europa. Door de redundante toepassing van stroom-, koel- en netwerkvoorzieningen voldoet datacenter Eindhoven aan TIER3+ classificaties. Zowel de stroomvoorzieningen als de koeling zijn 2N+1 uitgevoerd. Door toepassing van Direct Free Cooling kan het datacenter 97% van de tijd (deels) koelen met buitenlucht. De PUE-waarde is dan ook 1,15.

Bezoekers aan één of beide datacenters kunnen wandelen door de cold corridors, maar ook kijken naar de Meet-Me-Rooms, dieseltanks en enorme gasblusinstallatie. Ook de zeven indrukwekkende generatoren kunnen bezoekers van dichtbij bekijken. Neem dan ook een kijkje bij de innovatieve Direct-Free-Cooling methode, die laat zien dat deze dankzij energie-efficiëntie en betrouwbaarheid tot de beste van Europa behoort.

Maak een afspraak voor een bezoek

Lees meer over de datacenters van Interconnect in ICT/Magazine van december 2014