Nij Smellinghe stapt over op digitale folders

werkdruk digitale folders digitale overheid

Vanaf deze maand stapt de hele polikliniek van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten over op digitale folders via patiëntenportaal Mijn Nij Smellinghe. De Kliniek volgt dit najaar. Dan zijn alle folders digitaal en zijn er dus geen papieren exemplaren meer te vinden.

Patiënten kunnen de digitale folders dan bekijken via hun patiëntenportaal. Veel staat ook in de app van het ziekenhuis. Verder is de website aangevuld met informatie over aandoeningen en behandelingen.

De overstap past in de nieuwe koers van het ziekenhuis. Dit gaat met name over dienstverlening aan patiënten en over de  manier van werken in het ziekenhuis. Het idee is om zorg- en werkprocessen op de verschillende poli’s en later in het hele ziekenhuis gelijk en eenvoudiger te maken. Het resultaat moet meer overzicht geven en de toegankelijkheid van de zorg verbeteren.

Gastvrijheid

Het programma loopt tot en met 2025, met de komende tijd vooral veel aandacht voor digitale, fysieke en telefonische bereikbaarheid.De overschakeling naar digitale folders hoort in dat rijtje thuis. Het ziekenhuis levert overal informatie over hoe je als patiënt in het portaal komt en waar je dan de folders kunt vinden. Het ziekenhuis heeft ook een app waar veel informatie te vinden is.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...