NLdigital start duale opleiding software development

Het tekort in de arbeidsmarkt in de ICT-sector wordt steeds groter. NLdigital werkt samen met Stichting Cloud IT Academy (CITA) aan een duale opleiding software development. Op 18 december organiseren zij een informatiebijeenkomst in Utrecht.

De opleiding software development vindt plaats aan de Hogeschool van Utrecht. Door de centrale ligging kunnen deelnemende bedrijven door het hele land makkelijk aansluiten. Deelname staat open voor leden en niet-leden van NLdigital. Wel krijgen leden korting bij deelname. Begeleiders vanuit de bedrijven worden ondersteund met expertmeetings over het binden en boeien van young professionals.

 

Vierjarige opleiding

Tijdens hun vierjarige opleiding krijgen de studenten software development twee dagen per week les. Daarnaast werken zij drie dagen per week in een bedrijf. Daardoor kunnen zij direct bij het starten van hun opleiding aan de slag.

Dit geeft werkgevers ook de kans om het talent voor de toekomst van hun bedrijf intern op te leiden en gedurende de vierjarige HBO-bachelor te binden aan hun bedrijf.

Jelmer Schreuder is onderwijsexpert bij NLdigital. Dit is sinds 1 oktober de nieuwe naam van branchevereniging Nederland ICT. “We horen doorlopend van onze leden dat ze moeite hebben om medewerkers te vinden en dat dit hun grootste groeiremmer is. Wij zochten naar een praktische oplossing die onze leden direct kan ontzorgen en vonden die bij Stichting Cloud IT Academy (CITA).”

De stichting ontwikkelde eerder al een succesvol duaal opleidingsprogramma in samenwerking met Hogeschool Utrecht voor Cloud Engineers. Schreuder: “Wij zijn enthousiast over dit concept en hebben CITA gevraagd om hun aanbod uit te breiden met een duale opleiding voor Software Development, waar organisaties in de digitale sector deel van kunnen uitmaken.”

 

Meer weten?

Op 18 december organiseren NLdigital, CITA en de Hogeschool Utrecht een informatiebijeenkomst over deze opleiding. Ben jij op zoek naar nieuw IT-talent? Dan ben je van harte welkom om aan te sluiten. Je kunt je aanmelden via de website van NLdigital.

Gerelateerde berichten...

X