Online omzet blijft stijgen

mkb online aankopen online omzet

De detailhandel groeide in maart 4,8 procent meer dan in maart 2023, meldt het CBS. Het totale verkoopvolume was 4,4 procent hoger. De online omzet was in die periode 2,3 procent hoger dan een jaar eerder.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van kalenderdagen in maart. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 3,9 procent hoger dan in maart 2023.

Online 2,3 procent hoger

De onlineomzet was in maart 2,3 procent hoger dan in maart 2023. Webwinkels (die als hoofdactiviteit verkoop via internet hebben) zetten die maand 3,8 procent meer om. De onlineomzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was 0,2 procent hoger.

De onlineomzet van de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen en de winkels in overige non-foodartikelen lag in maart 2024 hoger dan in maart 2023 en was de grote stijger. De onlineomzet van de winkels in consumentenelektronica en de kledingwinkels was juist lager dan een jaar eerder. Ook de verkoop van consumentenelektronica daalde in deze periode.

Vorig jaar daalde de online omzet juist.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...