Orange neemt Basefarm volledig over

TransIP
Orange heeft gisteren een contract getekend waarmee het via haar dochtermaatschappij Orange Business Services voor honderd procent eigenaar wordt van cloudprovider Basefarm. Met de overname is een overnamebedrag van 350 miljoen euro gemoeid. Dit overnamenieuws volgt na een uitgebreide aanbestedingsprocedure, uitgezet door Abry Partners, voor haar aandeel in Basefarm.

Basefarm is internationaal

Basefarm is een belangrijk Europees speler in cloudinfrastructuur en -diensten, het beheer van belangrijke applicaties en data-analyse. Het bedrijf, met meer dan 100 miljoen euro omzet in 2017, is sinds 2015 sterk gegroeid. Basefarm is operationeel sterk vertegenwoordigd in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk en Duitsland. Het zakelijke aanbod van Basefarm behoort tot de meest innovatieve diensten op het gebied van cloud computing, Big Data en kunstmatige intelligentie, dankzij de expertise van 550 medewerkers.
Eerder nam Orange al het bedrijf Business & Decision over en de koop van Basefarm is een belangrijke volgende stap in de ontwikkelingsstrategie van Orange Business Services. Het bedrijf telt 1.600 cloud computing experts wereldwijd en groeit jaarlijks met 15 tot 20 procent in deze sector. De acquisitie van Basefarm zal het bestaande aanbod verder aanvullen en de strategische positie van Orange Business Services versterken dankzij nieuwe expertise, innovatieve technologieën (voornamelijk in datamanagement), applicatiemanagement, Big Data en multi-clouddiensten. De overname zorgt daarnaast voor een compleet geografisch bereik, waardoor Orange Business Services kan uitgroeien tot een toonaangevende Europese speler.

Kans om te groeien

Door zijn krachten te bundelen met Orange Business Services krijgt Basefarm een unieke kans om (nog) sneller te groeien op het gebied van publieke en private clouddiensten, terwijl ze profiteren van Orange zijn wereldwijde netwerken en infrastructuur.
“We zijn ontzettend trots dat we deze aankondiging kunnen doen over de overname van Basefarm, een belangrijke mijlpaal in onze internationale ontwikkeling. De integratie van het bedrijf stelt ons in staat onze Big Data- en applicatiebeheerdiensten significant uit te breiden in een markt die snel consolideert. We kunnen bedrijven nu nog beter ondersteunen in hun transformatie naar nieuwe, digitale modellen, gebaseerd op cloud-computing, Big Data en AI”, zegt Helmut Reisinger, Chief Executive Officer van Orange Business Services.
Fredrik Ohlsen, CEO van Basefarm voegt toe: “We zijn erg blij met de beslissing van Orange om Basefarm over te nemen, een teken van ons aanhoudende succes in Europa. Orange is al een belangrijke aanbieder van clouddiensten en onze twee bedrijven zijn zeer goed op elkaar afgestemd wat betreft productportfolio en geografische spreiding. Samen kunnen we een Europees leider in cloud-managed services vormen wat zowel Basefarm als onze klanten ten goede zal komen.”
De overname zal naar verwachting worden afgerond in het derde kwartaal van 2018 en is afhankelijk van de goedkeuring van relevante mededingingsautoriteiten.

Gerelateerde berichten...

X