Pandemie brengt cloudmigraties naar hoger niveau

cloudmigraties cloud met radartjes

Het afgelopen jaar was er sprake van een piek in cloudmigraties als gevolg van de pandemie. Organisaties zijn nu klaar om de overstap naar de cloud naar een hoger niveau te tillen. Ze omarmen daarbij een compleet nieuwe generatie van cloud-gerichte rekencapaciteit en connectiviteit.

Dat blijkt uit een onderzoek naar de plannen van bedrijven voor nieuwe IT-migraties. Duidelijk is dat er een grote vraag komt naar nieuwe technologische oplossingen. 54 procent van de respondenten noemt ‘technologische evolutie’ als een belangrijke pijler van hun plannen.

IT-besluitvormers

Het onderzoek werd in opdracht van Colt uitgevoerd door Censuswide. Hiervoor werden 400 IT-besluitvormers bij bedrijven met meer dan 500 werknemers gevraagd naar de cloudprojecten die ze op de plank hebben liggen. De steekproef omvatte besluitvormers op het gebied van cloud computing en managers op C-niveau. De deelnemende bedrijven waren actief in diverse landen in Europa en Azië en tal van sectoren.

Grote budgetten voor cloudmigraties

De nieuwe golf van cloudprojecten wordt gerealiseerd dankzij omvangrijke budgetten. Organisaties geven duidelijk blijk van een hernieuwde focus op het overwinnen van obstakels en het realiseren van zakelijke doelstellingen. Zo’n 33 procent van alle respondenten heeft tussen de €290.000 en €579.000 opzij gezet voor het bekostigen van hun volgende cloud-initiatief. De respondenten onderkennen daarnaast het belang van passende samenwerkingsverbanden voor de ontwikkeling en realisatie van migratieplannen. Ze hechten met name waarde aan vertrouwde relaties met bestaande cloudserviceproviders en netwerkproviders.

Up-to-date oplossingen

Legacy technologieën zijn steeds minder in staat om een antwoord te bieden op de complexe vraagstukken van het multi-cloudtijdperk. Organisaties zijn daarom op zoek naar up-to-date oplossingen die speciaal met het oog op de cloud zijn ontwikkeld. Application programming interfaces (API) prijkten bovenaan de lijst van essentiële tools voor het realiseren van de doelstellingen van cloudprojecten. Dit werd door 56 procent van alle respondenten genoemd. Edge computing (47 procent), AI (43 procent), on-demand networking (40 procent), uCPE (34 procent) en SD WAN (32 procent) werden eveneens als onmisbaar gezien. De respondenten gaven blijk van een hoge mate van vertrouwen in elk van deze technologieën.

Optimalisering klantervaring

Customer Relationship Management (CRM) voerde de lijst aan van applicaties die de respondenten aanmerkten voor de volgende fase in hun overstap naar de cloud. Het optimaliseren van de klantenervaring en het vinden van effectievere manieren om de customer journey in kaart te brengen zijn overduidelijk van toenemend belang voor organisaties. Dit lijkt te wijzen op een hechte relatie tussen de bedrijfsdoelstellingen ten aanzien van de cloud en de wens om de klantenervaring te verbeteren door middel van effectieve digitale transformatie. Circa 57 procent van de respondent gaf aan dat hun focus van hun volgende migratieproject op CRM-applicaties zou liggen. Voor 54 procent lag die op hun ERP-systeem.

Gerelateerde berichten...

X