Personeel Meta moet boosteren om op kantoor te werken

bedrijfscultuur

Het personeel van Meta, het moederbedrijf van Facebook, moet verplicht boosteren als ze op kantoor willen werken. Tegelijk stellen ze de heropening van de kantoren tot zeker eind maart uit.

Het bedrijf is de eerste grote techbedrijf die een boosterprik verplicht. Eerder stelden The Washington Post, de New Yorkse opera en de Goldman Sachs-bank de extra prik tegen corona al verplicht. De lijst Amerikaanse bedrijven groeit.

Derde keer

Dat boosteren is nieuw, maar het uitstel van de opening van de kantoren is voor Meta al de derde keer. De eerste keer zouden de kantoren in oktober open gaan. Dat werd uitgesteld naar 31 januari. Nu is dat dus 31 maart.

Medewerkers van het bedrijf mogen tot 14 maart beslissen of ze helemaal thuis willen blijven werken als de kantoren weer open zijn, of dat ze op kantoor willen werken. Dat kan ook tijdelijk of in deeltijd. Wie niets doet en gewoon naar kantoor komt kan worden ontslagen. Het bedrijf stelt daarbij wel dat dat het laatste middel is.

In eerste instantie stelde het bedrijf al verplicht dat ongevaccineerde medewerkers een verzoek moesten indienen om voortaan op afstand te kunnen werken. Sinds het begin van de pandemie werken medewerkers geheel of gedeeltelijk thuis.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...