Petitie voor behoud XS4all levert 30.000 handtekeningen op

Klanten en sympathisanten, maar ook medewerkers van internetprovider XS4all zijn een petitie gestart om de merknaam voor behoud van de merknaam van Nederland’s oudste provider.

Binnen een halve dag stonden er al vijftienhonderd handtekeningen. Rond de middag stond de teller op drieduizend. Op maandag 14 januari stond de teller op een kleine 30.000 handtekeningen.

Deze score leek slechts een kleine voorbode te zijn. Momenteel groeit het aantal ondertekenaars met 10 per minuut.

 

Verdwijnen

De actie kwam tot stand nadat eigenaar van het merk KPN gisteren bekendmaakte het merk te willen schrappen. Ook de merknamen Telfort en die van zakelijke provider Yes Telecom zouden gaan verdwijnen. Alle klanten gaan dan in de loop van dit jaar en uiterlijk volgend jaar over naar KPN zelf.

 

Slachten

De opstellers noemen schrappen van  XS4ALL het slachten van  de ‘kip met de gouden eieren’. “XS4ALL is een sterk merk, dat jaar na jaar als beste wordt beoordeeld door de Consumentenbond. XS4ALL is voorvechter van privacy en veiligheid en dat mag niet verdwijnen.”

Oud-medewerker Kirsten Verdel is kartrekker van de handtekeningenactie.Schrijfster en columnist Karin Spaink was een van de eerste ondertekenaars.

Volgens de samenstellers kreeg de petitie met de oproep om XS4ALL te behouden veel meer bijval dan verwacht. “Ondanks het feit dat er geen ‘sociaal-maatschappelijk verantwoord publiek doel’ wordt gediend met de petitie, wordt de petitie vandaag toch massaal getekend. De teller staat inmiddels bijna op 3.000, waar gehoopt was op enkele honderden steunverklaringen.”

 

Gerelateerde berichten...

X