Politie houdt verdachten aan in digitale chantage KPN

digitale criminaliteit vingerafdruk op toetsenbord

De politie heeft twee mannen aangehouden in de zaak rond de digitale chantage van KPN. Het gaat om twee mannen van 25 en 32 jaar. Ze zijn beiden afkomstig uit Slowakije.

De 25-jarige man is in Rotterdam aangehouden. De 32-jarige man werd gearresteerd in Dolny Kubin in Slowakije. De 25-jarige is inmiddels voorgeleid aan de Rotterdamse rechter-commissaris.

Het Landelijk parket heeft inmiddels om uitlevering gevraagd van de verdachte die nog in Slowakije vast zit. Wanneer daar uitsluitsel van is, is nog niet bekend.

 

Aangifte

Half januari deed telecomprovider KPN aangifte van chantage. Onbekenden hadden het bedrijf benaderd met de mededeling dat zij bedrijfsgevoelige informatie in handen hadden. De kwaadwillenden eisten in ruil een groot geldbedrag in Bitcoins.

Het precieze bedrag is niet bekendgemaakt. Verder is ook nog niet bekend of de twee daadwerkelijk de gevoelige informatie ook echt in bezit hadden. De politie onderzoekt dit nog.

Volgens KPN zijn er geen aanwijzingen dat de beveiliging van het bedrijf ook echt is doorbroken. In elk geval is er geen losgeld betaald.

 

Samenwerking

Na een intensieve samenwerking met KPN en tactisch en digitaal onderzoek kon de politie de verdachten inrekenen. De woningen van beiden zijn inmiddels doorzocht. Daarbij zijn mobiele telefoons en laptops in beslag genomen.

 

 

Gerelateerde berichten...

X