RAM innoveert zorgwerkplek met oplossingen Liquidware

ram

RAM Infotechnology en Liquidware breiden hun bestaande partnership op het gebied van werkplekbeheer verder uit. Alle werkplekken van RAM Infotechnology zullen worden beheerd met behulp van de volledige Workspace Management suite van Liquidware.

Specialisme in de zorg

RAM Infotechnology staat bekend om haar specialisme op het gebied van ICT in de zorg. Met een uitgebreid dienstenportfolio op het gebied van public cloud, private cloud en netwerk services, bedient RAM duizenden klanten binnen de cure en care markt. De ICT binnen deze sector vraagt om flexibiliteit. Dit naast een grote mate van beveiliging, personalisatie en natuurlijk kostenefficiëntie. Om zo’n gespecialiseerde werkplek te kunnen bieden ontwikkelde RAM een eigen moderne werkplekconcept. Dit op basis van een multi-cloud omgeving: eCumulus.

Binnen dit concept integreert men alle services geïntegreerd. Denk daarbij aan applicaties, hosting, beheer, beveiliging en back-up) op basis van de specifieke situatie van de klant. Om deze moderne werkplek slim en kostenefficiënt te beheren zijn bestaande oplossingen zoals Intune en maatwerk scripts niet voldoende, en kiest RAM voor de totale Workspace Management Suite van Liquidware.

Drie oplossingen met maar één doel

De Workspace Management Suite van Liquidware voorziet in alle componenten voor efficiënt werkplekbeheer. De suite bestaat in feite uit drie oplossingen. RAM maakte binnen de cloud-werkplek al langer gebruik van de User Environment Management oplossing ProfileUnity, Hiermee worden gebruikersprofielen overdraagbaar, wat in het geval van shared devices (veelvoorkomend binnen de zorg) en hoge beveiligingseisen (denk aan NIS-2) diverse voordelen oplevert. RAM en Liquidware breiden Het partnership nu verder uit door middel van de inzet van FlexApp en Stratusphere UX. FlexApp is een application layering oplossing en biedt o.a. de mogelijkheid om Microsoft App-V packages eenvoudig te migreren voordat de extended support van App-V in April 2026 verlopen is. Stratusphere UX is een digital experience (DEX) monitoring oplossing voor performance validatie en diagnostiek.

Gerelateerde berichten...