Reizigers in nood kunnen nu ook WhatsAppen met Buitenlandse Zaken

whatsapp
Whatsapp

Nederlanders die deze zomer in de problemen komen op hun vakantieadres kunnen vanaf dinsdag ook WhatsAppen naar Buitenlandse Zaken. Na een succesvolle pilot is WhatsApp een vast communicatiemiddel van het 24/7 BZ Contact Center.

Minister Blok bracht dinsdag een werkbezoek aan het ContactCenter. Hij sprak met medewerkers om hun ervaringen te horen. Het 24/7 BZ ContactCenter draait op dit moment op volle sterkte. Het contactcentrum van Buitenlandse Zaken ontvangt jaarlijks ruim een half miljoen telefoontjes en zo’n 150.000 e-mails.

 

Twee keer zo vaak

In de zomermaanden nemen twee keer zo vaak mensen contact op dan buiten het zomervakantieseizoen. En sinds dinsdag staan de medewerkers van het contactcenter Nederlanders dus ook te woord via Whatsapp.

Minister Blok: ‘Ik gun iedereen een onbezorgde vakantie. We willen Nederlanders helpen zich zo goed mogelijk voor te bereiden, met bijvoorbeeld onze BZ Reisapp waarin belangrijke informatie op te zoeken is over het land van bestemming. Helaas zien we dat het toch wel eens misgaat. Buitenlandse Zaken staat permanent klaar voor reizigers die in de problemen komen. We willen het voor hen zo gemakkelijk mogelijk maken om met Buitenlandse Zaken in contact te komen. Met het uitbreiden van de contactmogelijkheid via WhatsApp sluiten we nog beter aan bij de wensen van de reiziger. Onze medewerkers zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar voor Nederlanders die een beroep willen doen op de dienstverlening van Buitenlandse Zaken.’

Buitenlandse Zaken vernieuwde dit jaar ook het reisadvies volgens de wens van de gebruiker. Zo kan de reiziger zich beter voorbereiden op een reis naar het buitenland. WhatsAppen hoort volgens het ministerie in de trend.

 

Catalogus

Vorig jaar legde Buitenlandse Zaken voor het eerst de gehele consulaire dienstverlening vast in een speciale catalogus. Dit is onderdeel van de jaarlijkse beleidsnota De Staat van het Consulaire. Deze maand bood minister Blok de nieuwste versie van de Staat van het Consulaire aan bij de Tweede Kamer.

 

Stemmen

Al jaren groeien de gebruiksmogelijkheden van het chatnetwerk. 11,5 miljoen Nederlanders versturen dagelijks berichten via WhatsApp. Binnenkort kunnen consumenten via de chatdienst een stem uitbrengen bij verkiezingen. Dit kan overigens uitstekend in combinatie met marketingdoelstellingen.

Gerelateerde berichten...

X