Reuters: Europese Commissie zou overname Shazam door Apple goedkeuren

Techreus Apple zou de muziek-app Shazam mogen overnemen. Dat stelt althans persbureau Reuters op grond van de meldingen van twee bronnen. De uitspraak komt nadat de Europese Commissie dit voorjaar een groot onderzoek startte naar de mogelijke overname.

De Commissie was bang dat de overname, die Apple in december vorig jaar aankondigde anderen uit de markt zou drukken. Volgens de bronnen zou het onderzoek zijn afgerond en bleek dat niet het geval.

 

Upgrade

Met Shazam kunnen gebruikers makkelijk zien welke nummers het populairst zijn. Wie de app aan zet en met de smartphone op een speaker richt, krijgt de titel van het nummer te zien. De app zoekt het nummer vervolgens ook op.

Voor Apple Music zou de overname van deze dienst een grote upgrade teweeg kunnen brengen. Het zou de techreus in elk geval veel meer munitie geven om tegen muziekdiensten als Spotify op te kunnen, die momenteel marktleider is. Verder zou Apple met de overname zelfs beter opgewassen zijn tegen de muziekpoten van Google en Amazon.

Naar verluidt zou het officiële besluit op 18 september openbaar worden gemaakt.

 

Muziek en tv

Gebruikers van Shazam kunnen met de app muziek en tv om hen heen herkennen. Hou de app bij een geluidsbron en de app herkent wat het is en zoekt het nummer meteen op. Dat zelfde kan de app ook doen met stukken songtekst.

De opgezochte muziek kan niet alleen worden beluisterd maar ook gedeeld. De app heeft inmiddels ruim 12 miljard tags.

Gerelateerde berichten...

X