Robot Bot Handy ruimt vaatwasser in en brengt je drinken

robot en mens boks met handen

Robot Bot Handy van Samsung kan de vaatwasser inruimen en de eigenaar een glas drinken brengen. De makers lieten dat zien tijdens de jongste en digitale editie van de techbeurs CES.  Tegelijkertijd werden ook de kunsten van Bot Care getoond.

Bot Handy heeft een arm en een hand en loopt niet maar rijdt. Hij heeft een camera op zijn hoofd en kan daarmee objecten waarnemen. De programmering en ingebouwde kunstmatige intelligentie zorgen dat Bot Handy de objecten ook echt kan herkennen.

De robot heeft voorop een scherm met twee ogen waarin je ook emoties kunt zien. Om de taken te kunnen uitvoeren kan de robot omhoog schuiven om ook bij objecten te kunnen die hoger staan of liggen.

Tijdens CES was via een video te zien dat de robot het apparaat de vieze was van de vloer af pakt, de vaatwasser kan inruimen de tafel kan dekken en iemand een glas drinken kan brengen. Producent Samsung noemt Bot Handy de verlenging van iedere plek in huis waar je wat extra hulp kunt gebruiken.

Wanneer Bot Handy op de markt komt is nog niet bekend. Volgens de producent gaat het om een proefmodel.

Bot Care

Tijdens CES was er ook een presentatie van de nieuwste versie van Bot Care. Dit is een robot die zorgpersoneel en patiënten kan assisteren. Bot Care is juist in de thuissituatie heel goed bruikbaar. Zo kan de robot de eigenaar bijvoorbeeld laten weten dat deze te lang achter een beeldscherm stilzit en in beweging moet komen.

Verder kan deze robot de eigenaar melden dat er een afspraak in de agenda staat. Vervolgens kan Bot Care meteen met de camera en het beeldscherm een videogesprek starten. Ook hier is nog niet bekend wanneer de robot in productie gaat en wat de kosten zijn.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X