Scholieren uitgedaagd om zorg te verbeteren tijdens Raspberry Pi-competitie

Raspberry

De druk op de zorg neemt toe. Hierdoor wordt de sector steeds sneller, efficiënter en onpersoonlijker. Maar kunnen we geen manieren bedenken om de zorgervaring van patiënten te verbeteren? Dat is de uitdaging die met voorlegt aan de jonge deelnemers van de jaarlijkse Raspberry Pi-competitie. Dit is een initiatief van PA Consulting. De competitie vindt voor de zesde keer plaats. Men daagt teams van scholieren uit heel Nederland uit om innovatieve oplossingen te bedenken voor maatschappelijke uitdagingen. Voor het ontwikkelen van de oplossing ontvangen de deelnemende teams een Raspberry Pi. Dit is een krachtige computer ter grootte van een creditcard.

Effectiever afstemmen

De waarde van goede gezondheidszorg kan niet worden onderschat. Toch blijkt de realiteit niet altijd aan de verwachting te voldoen. De opkomst van nieuwe communicatie-, sensor- en roboticatechnologieën en nieuwe vormen van digitale therapieën brengen nieuwe mogelijkheden. Deze technologische ontwikkelingen openen de deur naar een wereld waarin zorg effectiever kan worden afgestemd op het individu voor een betere kwaliteit van leven.

Technisch talent

Om echt te kunnen innoveren met deze technologieën, heeft Nederland meer jong technisch talent nodig. Om de jonge generatie – de leiders van morgen – op een inspirerende manier te betrekken bij maatschappelijke vraagstukken is de Raspberry Pi-competitie in het leven geroepen. De competitie biedt scholieren de mogelijkheid om hands-on ervaring op te doen met programmeren, techniek en innovatie. Dit zijn waardevolle vaardigheden die steeds belangrijker worden in onze maatschappij. De uitdaging van de competitie is om met de Raspberry Pi-zakcomputer een uitvinding te ontwikkelen om een maatschappelijk probleem op te lossen. In 2024 staat de verbetering van de zorg centraal.

21st century vaardigheden

De finale van de competitie vindt plaats in april 2024 in de Rijtuigenloods in Amersfoort, waar de teams strijden om verschillende prijzen zoals de meest innovatieve oplossing of de meest haalbare oplossing. Elk winnend team ontvangt een bedrag van 500 euro, te besteden aan 21st century vaardigheden en een activiteit voor het team.

Deelnemers

De Raspberry Pi-competitie is voor leerlingen en studenten van 12 t/m 19 jaar op het VMBO, HAVO, VWO, MBO of tech/gymnasium.

Gerelateerde berichten...