Schrijver Clive Thompson van ‘the coders’ bezoekt Nederland

We leven in een wereld die bestaat dankzij computercode,. Die is geschreven door coders. Maar wie zijn deze onzichtbare architecten van onze maatschappij eigenlijk? Clive Thompson schreef er een boek over.

Van 22 tot 24 mei is Clive Thompson op auteursbezoek in Nederland voor de lancering van ‘De coders’. Hij zal op 24 mei spreken bij The Joy of Coding.

 

Het boek

Welkom in de 21e eeuw: het tijdperk waarin programmeurs de dienst uitmaken. Facebooks algoritmes bepalen het nieuws en WhatsApp domineert onze communicatie. De zelfrijdende auto’s komen eraan en ons liefdesleven wordt gestuurd door Tinder.

Clive Thompson, een van de meest invloedrijke tech-denkers van dit moment, geeft een onthullende analyse. Hij duikt in de psyche van de beroepsgroep die een liefde voor logica, een obsessie met efficiëntie en een bovenmenselijke tolerantie voor frustratie heeft. Hoe denken deze coders, wat drijft hen en hoe beïnvloeden zij ons dagelijks leven?

 

Alomvattende blik

Thompson biedt voor het eerst een alomvattende blik in het hart van de IT-machine: hij spreekt met cryptohackers, cypherpunks, AI-programmeurs, backend-engineers en frontend-designers. Hij laat zien hoe de allereerste coders ooit (pionierende vrouwen) werden verdreven door de eerste hackers (mannelijke studenten van MIT), en wie de allergrootste coders én prutsers ooit zijn.

Hij ontmantelt de mythes van een digitale meritocratie* en de illustere 10X’ers (coders die vermoedelijk wel 10x beter kunnen programmeren dan hun peers), en verklaart hoe de huidige bikkelharde, machocultuur (met een fetisj voor disruptie) in Silicon Valley is ontstaan.

Wie is Clive Thompson?

Clive Thompson schrijft voor The New York Times Magazine en is columnist voor Wired en Fast Company. Hij brak door met zijn boek ‘We worden steeds slimmer: Hoe apps, gadgets en social media ons intelligenter maken’.

 

Gerelateerde berichten...

X