ScienceMakers: jongeren tonen hun innovatieve oplossingen

Nederland huldigt voor de tweede keer ruim 150 ScienceMakers. Dat zijn kinderen en jongeren die een bijzondere prestatie hebben verricht of uitvinding deden in de wetenschap, technologie of maakonderwijs. Deze huldiging vindt plaats op woensdag 28 september tijdens de ScienceMakers Awards 2016 in de Gashouder in Amsterdam. Dennis Weening tekent voor de presentatie.

Naast de huldiging is er een inspirerende pop-up expo. De innovatieve projecten van de winnaar worden daar tentoongesteld. Op deze expo kan iedereen zelf de energie van wetenschap, technologie en maken zien en ervaren. Zo heeft Nienke de Koning een hulpdrone bedacht die pillen bezorgt bij mensen met dementie. En een van de teams een plan gemaakt om met behulp van de Jatropha-plant erosie tegen te gaan in Ethiopië. Deze en nog veel meer inspirerende projecten zijn te zien.

 

Goed onderwijs is de basis

ScienceMakers hebben hun talent ontdekt. Ze zijn daarmee aan de slag gegaan op alle niveaus en hebben fantastische dingen gemaakt. Daarmee zullen de ScienceMakers overal in het land hun leeftijdgenoten inspireren. Ze fungeren als ambassadeurs voor wetenschap, techniek en maken. Dit moet als voor jongeren werken als stimulans om te kiezen voor techniek. Zij zijn immers de kracht achter Nederlandse innovatie in de toekomst.

De basis hiervoor is goed onderwijs. Aandacht voor wetenschap, techniek en maken is onmisbaar. Dit start in het basisonderwijs. Onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en (regionale) overheden verenigd in het Nationaal Techniekpact 2020 maken zich sterk voor wetenschappelijke en technische vaardigheden in het onderwijs.

 

ScienceMakers

Nederland barst van het talent op het gebied van wetenschap, techniek en maakonderwijs. Daarnaast zijn er vele initiatieven in het hele land om kinderen/jongeren hierin  uit te dagen enhet beste uit zichzelf te halen. Om dit inzichtelijk te maken is ScienceMakers.nl gelanceerd.

Daarnaast worden jaarlijks kinderen/jongeren (10 tot 18 jaar) die een bijzondere prestatie hebben geleverd  gehuldigd als ScienceMaker. ScienceMakers is een initiatief van de Rijksoverheid en het Techniekpact.

 

Gerelateerde berichten...

X