Skills-top 25 Linkedin: ICT domineert

ICT en ICT-gerelateerde vaardigheden zijn de meest gevraagde skills op het LinkedIn profiel in 2014. Dat blijkt uit een lijst die professionele netwerksite Linkedin voor dit jaar samenstelde op basis van de werving- en selectie-activiteiten op het professionele netwerk.

LinkedIn analyseerde van haar 330 miljoen leden wereldwijd, data over vaardigheden en ervaring. Daarbij keek men vooral naar de leden die in 2014 zijn veranderd van werkgever of veel naar boven kwamen in zoekopdrachten van recruiters.

De Nederlandse top 25 wordt gedomineerd door technische- en datagerelateerde skills. Vooral vaardigheden op Big Data-gebied zijn zeer gewild, ook te zien aan populaire vaardigheden als data storage en analyse.Verder blijken we nog steeds een ‘game-land’. ‘Game Development’ staat namelijk op nummer 19 in de lijst.

Met ‘Recruiting’ op nummer vijf, zijn overigens de tekenen van herwonnen vertrouwen in economische vooruitgang steeds duidelijker. Organisaties zijn weer op zoek naar nieuw talent. Verder is de verschuiving van offline naar online marketingbudget goed te zien in de vaardigheden die in Nederland populair zijn. Met skills als ‘SEO/SEM Marketing’, ‘Social Media Marketing’ en ‘Digital & Online Marketing’ als drijvende kracht.

De 25 meest gewilde skills waarop men werd aangenomen in 2014:

 1. Statistical Analysis and Data Mining
 2. SEO/SEM Marketing
 3. Business Intelligence
 4. Storage Systems and Management
 5. Recruiting
 6. Web Architecture and Development Framework
 7. Software Modeling and Process Design
 8. Perl/Python/Ruby
 9. Java Development
 10. Network and Information Security
 11. C/C++
 12. Mobile Development
 13. Software QA and User Testing
 14. Social Media Marketing
 15. Data Presentation
 16. Digital and Online Marketing
 17. Economics
 18. Administrative and Office Management
 19. Game Development
 20. Data Engineering and Data Warehousing
 21. Middleware and Integration Software
 22. Integrated Circuit (IC) Design
 23. Electronic and Electrical Engineering
 24. Database Management and Software
 25. SAP ERP Systems

Zoals het onderzoek al doet vermoeden, wordt er door recruiters vaak gelet op de vaardigheden die potentiële kandidaten in huis hebben om te zien of ze geschikt zijn voor de baan. De kandidaat kan zelf de geloofwaardigheid van de vaardigheden vergroten door het vragen van ‘endorsements’ (aanbevelingen) van collega’s en andere zakelijke contacten.

Linkedin maakte een zelfde lijstje voor de meest gewilde vaardigheden wereldwijd. Te lezen via deze blogpost en te zien via de een slideshare presentatie .

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...

X