Software-engineer en webontwikkelaar meest gevraagd

De functies software engineer, helpdeskmedewerker en webontwikkelaar zijn ‘hot’ in de ICT-sector. Deze werknemers hoeven kortom niet te vrezen voor hun baan. Om werkzoekenden en starters op weg te helpen op de arbeidsmarkt, presenteert Randstad de Hottest jobs 2015. 24 functies, verdeeld over acht beroepsgroepen, maken het komend jaar de meeste kans op een baan. Voor werkgevers betekent dit dat zij een tandje bij moeten zetten in de zoektocht naar kandidaten.

De lijst met de Hottest jobs 2015 is samengesteld door het analyseren en combineren van drie bronnen: Jobfeed, personeelsvraagstukken bij relaties en de ROA (Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt) prognose 2015-2018. Voor alle 24 functies geldt dat er veel of een stijgende vraag naar is, terwijl de arbeidsmarkt gemiddeld of schaars in de behoefte voorziet.

 

De Hottest jobs 2015 in ICT

  •  Technisch-commercieel medewerker
  • Software engineer
  • Helpdeskmedewerker
  • Webontwikkelaar

 

Meer dan alleen IT en Techniek

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Groep Nederland: “Het is geen verrassing dat er in het Nederlandse bedrijfsleven behoefte is aan ICT’ers en technici. We zijn ons ervan bewust dat niet iedereen zich gelijk kan laten omscholen. Maar kijk eens naar de lijst en denk in termen van vraag en aanbod. Welke vaardigheden bezit ik om naar een veelgevraagde functie te wisselen? Wat heb ik nodig om te kunnen anticiperen op de veranderende arbeidsmarkt?”

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...

X