Sophos introduceert eenvoudige security oplossingen voor mobiliteit

Netwerk- en endpoint security specialist Sophos maakt vandaag de beschikbaarheid van Sophos Mobile Control 6.0 bekend. In deze nieuwe versie is het pakket uitgebreid met Sophos Secure Email, een containeroplossing waarmee zakelijke data van persoonlijke data kan worden geïsoleerd en beveiligd. Sophos Mobile Control 6.0 biedt daarnaast meer mogelijkheden voor de bescherming van data, zodat IT-managers met een simpele interface en intuïtieve workflows een overzicht krijgen van de apparaten die binnen de organisatie gebruikt worden.

Sophos Mobile Control 6.0 bevat Sophos Secure Email, een personal information management (PIM) containeroplossing voor e-mail, agenda en contacten. Zakelijke en persoonlijke data kunnen worden gescheiden, wat organisaties de mogelijkheid biedt bedrijfsdata veilig te beheren, terwijl persoonlijke privacy vergroot wordt. Op afstand kunnen e-mailinstellingen worden verstuurd naar de mobiele apparaten van werknemers. Hierin worden populaire platforms ondersteund, zoals iOS en verschillende Android versies.

Een nieuwe feature binnen Sophos Secure Workspace is Corporate Browser, waarmee werknemers veilig toegang krijgen tot zakelijke sites en -applicaties. Sophos Secure Workspace stelt werknemers in staat om naadloos samen te werken aan documenten, die ze op een veilige en eenvoudige manier kunnen benaderen. Beheerders kunnen het toegangsniveau aanpassen en gebruikspolicies voor aanbieders van cloudopslag instellen. Daarbij wordt ondersteuning geboden voor verschillende cloudapplicaties zoals Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive en Egnyte. Dankzij de ingebouwde Safeguard bestandsversleuteling van Sophos, kunnen gebruikers veilig data en documenten tussen mobiele apparaten, cloudopslag en corporate endpoints verplaatsen.

Aangezien steeds meer varianten van malware opduiken, is het in staat zijn om geïnfecteerde apparaten direct op te merken en in quarantaine te plaatsen, een groeiende prioriteit voor Enterprise Mobiliteit Management (EMM). Het feit dat bij meer dan 95 procent van tegenwoordige aanvallen inloggegevens van de apparaten van gebruikers worden gestolen is uiterst zorgwekkend. Vooral als die gegevens daarna worden gebruikt om in te loggen bij webapplicaties. Dit blijkt uit het Verizon 2015 Data Breach Investigations Report.

Apparaat beveiliging is vooral een probleem bij middelgrote bedrijven die kampen met budgetbeperkingen en veel op afstand werkende gebruikers. Uit onderzoek, verricht door CompTIA in september 2015 (Managing the Multi-Generational Workforce), blijkt dat bijna de helft (46 procent) van alle bedrijven inmiddels BYOD als standaardbeleid heeft doorgevoerd. Grote ondernemingen lopen hierin flink achter ten opzichte van de middelgrote en kleinere bedrijven waar 28 procent BYOD als standaardbeleid heeft.

“Het is voor werknemers te eenvoudig om ongemerkt gevaarlijke apps te downloaden die bedrijfsdata openbaren of, erger nog, een pad effenen naar bedrijfsnetwerken”, zegt Pieter Lacroix, Managing Director van Sophos Nederland. “Beheer, antimalware en databescherming zijn net zo belangrijk voor mobiele apparaten als voor laptops en andere apparatuur. Ook een klein apparaat kan immers gehackt of gekraakt worden. Een balans vinden tussen productiviteit en toegang die werknemers vragen, gekoppeld aan een groeiende noodzaak van databeveiliging, leidt ertoe dat IT-managers in staat moeten zijn te beheren en te beschermen. Een EMM-oplossing met geïntegreerde beveiliging is voor organisaties van elke grootte noodzakelijk geworden.”

Sophos Mobile Control 6.0 maakt het mogelijk om naast malware en ongewenste applicaties ook jail-broken en rooted mobiele apparaten te detecteren. Het product verhindert geïnfecteerde of niet-compliant apparaten toegang tot het bedrijfsnetwerk en blokkeert automatisch frauduleuze en ongewenste websites. Een recente analyse van AV-Test liet zien dat Sophos Mobile Control 5.5 gedurende de testperiode 100 procent van bekende Android malware weet te detecteren. Dit gebeurt achter de schermen, zodat dit niet ten koste gaat van de productiviteit van gebruikers  en kritieke en vertrouwelijke data beschermd en afgeschermd blijft.

Sophos Mobile Control 6.0 is vanaf nu beschikbaar via het wereldwijde netwerk van gecertificeerde Sophos partners.

 

Gerelateerde berichten...