99 dollar per maand voor eerste bèta SpacX-internet

satelliet

SpaceX-internet is aangekondigd bij de eerste bètatesters in de VS en Canada. Volgend jaar is de rest van de wereld aan de beurt. Het kost 99 dollar per maand. Dat is omgerekend 84 euro.

De naam van de dienst is Starlink. Dit is internet dat loopt via de satellieten van SpaceX. De Amerikaanse omroep CNBC wist de hand te leggen op de eerste mails die maandag naar geïnteresseerden van het programma gingen.

Hoeveel mensen de mail gekregen hebben is nog niet duidelijk. Het is in elk geval voor het eerst dat klanten het kunnen gebruiken. Dat was eerst alleen mogelijk voor een klein aantal SpaceX-medewerkers.

De bedoeling is dat Starlink uiteindelijk via tienduizenden satellieten over de hele wereld internet met een hoge snelheid kan aanbieden. Op dit moment zijn er bijna negenhonderd Starlink-satellieten die in een baan rond de aarde draaien. Die dienst is vooral gunstig voor gebieden waar het reguliere internet niet goed werkt.

Better than nothing

Die nieuwe dienst van SpaceX is nog geen volledige bètaversie, maar een zogeheten ‘Better Than Nothing Beta’. Alles werkt dus nog niet optimaal en soms kan de dienst even helemaal uitvallen, maar dat je er al wel gebruik van maken.

“Zoals je uit de titel kunt afleiden, willen we je verwachtingen temperen”, schrijven de initiatiefnemers. “De datasnelheden zullen variëren van 50 Mbit per seconde tot 150 Mbit per seconde. Er kan een vertraging van 20 ms tot 40 ms in zitten. Dit komt de komende maanden voor omdat we het Starlink-systeem nog aan het optimaliseren zijn. Soms kan het internet zelfs helemaal wegvallen.”

Die 99 dollar per maand zijn niet de enige kosten. Belangstellenden moeten ook eenmalig 499 dollar (424 euro) neerleggen voor de Starlink Kit met een wifirouter en een antenne voor verbinding met de SpaceX-satellieten.

Lees ook:
  • Nota DIS: Kabinet versterkt Defensie met kunstmatige intelligentie en robotica
  • Veeam: IT-trends voor 2020 zijn versneld realiteit geworden

 

Gerelateerde berichten...

X