Splitsing voor 109 jaar oude IBM

IBM oud logo

Het inmiddels 109 jaar oude techbedrijf IBM gaat zich  opsplitsen in twee verschillende bedrijven. IBM zelf gaat verder met clouddiensten in de divisie Managed Infrastructure Services.

Het nieuwe bedrijf, dat datacenters technisch ondersteunt, krijgt ook een aparte notering aan de beurs. De naam is nog niet bekend. Vrij snel na de aankondiging steeg het aandeel van het bedrijf met zeven procent. Topman Arvind Krishna meldde gisteren dat alles rond de infrastructuur verder gaat als heel nieuw bedrijf. Eind 2021 moet alles rond zijn.

De topman vindt de splitsing weliswaar een belangrijke mijlpaal maar niet uniek en ook logisch. Krishna stelt dat het bedrijf ook al eens de divisie met pc’s en halfgeleiders af, waar het bedrijf groot mee werd, toen uiteindelijk bleek dat het niet meer paste in de nieuwe strategie.

IBM focust al jaren veel op diensten in de cloud en niet zozeer meer op software. Het bedrijf begon met de overstap toen bleek dat de vraag naar software begon te slinken. Het nieuwe IBM focust zich op hybride cloudplatforms, al dan niet met AI. Core business is ontwerpen, beheren en ook verbeteren van de IT-infrastructuren van vooral grotere ondernemingen.

Kwartaalcijfers

De kwartaalcijfers van de afgelopen drie maanden zijn nog niet bekend vanwege de op handen zijnde afsplitsing. Het bedrijf zit in de zogeheten ‘gesloten periode’, wat betekent dat de resultaten nog bijgesteld kunnen worden. Pas als alle plannen rond zijn, volgen de definitieve cijfers.

IBM verwacht dat het derde kwartaal een omzet van 17,6 miljard dollar zal opleveren. De verwachtte winst per aandeel uit voortgezette activiteiten zal uitkomen op 1,89 dollar.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X