Statiegeld naar ‘Tikkie voor de Zorg’

Zorg handen op elkaar publieke toezichthouders revalidatiezorg

In Amsterdam UMC, locatie AMC kun je sinds 24 april statiegeld op petflessen en blikjes doneren voor het initiatief ‘Tikkie voor de Zorg’.  Via een Tikkie doneren kan ook. Met dit nieuwe project wil professor Marlies Schijven projecten initiëren en faciliteren om de zorg met digitale technologie te ondersteunen.

Op plastic flessen was het al zo, maar sinds 1 april zit er ook statiegeld op blikjes. In Amsterdam UMC, locatie AMC staan grote oranje flessen om deze petflessen en blikjes in te zamelen. Lever daar uw flessen en blikjes in. Dan denkt u niet alleen aan het milieu, maar steunt u tegelijk het nieuwe initiatief ‘Tikkie voor de Zorg’, om de zorg met digitale technologie te verbeteren.

Tikkie voor de zorg

Marlies Schijven: “Zorgtechnologie, zoals bijvoorbeeld gebruik van apps als medisch hulpmiddel, moet je echt goed onderzoeken om te weten hoe we onze patiënten het beste ermee kunnen helpen. Maar zeker ook, om het werk van onze zorgmedewerkers te ondersteunen.”

Hein ter Braak: “Met project ‘Tikkie voor de Zorg’ laten we zien dat doneren via een Tikkie niet alleen makkelijk is, maar ook echt helpt in het verbeteren van de zorg wereldwijd. Digitale zorgproducten, zoals bijvoorbeeld de ‘Stoma App’ die in Nederland ontwikkeld of onderzocht worden, kunnen vaak ook elders goed gebruikt worden. Dat vinden wij natuurlijk een fantastisch en maatschappelijk heel relevant initiatief.”

Hoe kunt u doneren?

Werp uw lege flesjes of blikjes in de oranje inzamelingsflessen die verspreid in Amsterdam UMC, locatie AMC staan om zo de zorg met digitale technologie te steunen. Via de QR-code op de inzamelingsfles kunt u het project Tikkie voor de zorg met een extra donatie steunen. Niet op locatie AMC, maar wilt u wel steunen? Ga naar Tikkie voor de zorg en doneer online.

Tikkie voor de zorg is een project dat valt onder Amsterdam UMC Foundation. Deze stichting werft voor veelbelovend medisch onderzoek van het Amsterdam UMC.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...