Sterke stijging online bereik CoronaMelder

corona app coronaMelder

Het online bereik van de CoronaMelder app in Nederland groeit. Sinds de oorspronkelijke landelijke introductie van de app, die een seintje geeft als je langer dan een kwartier in de buurt was van iemand met corona, steeg het online bereik naar 3.689.000 personen van 13 jaar en ouder. Dit is meer dan 25% van de totale Nederlandse bevolking. Dat blijkt uit cijfers van GfK DAM.

Na een periode van uitstel ging de CoronaMelder app uiteindelijk op zaterdag 10 oktober landelijk van start. In de weken voor de introductie was het gebruik van de app vooral hoog in de provincies Drenthe en Overijssel. Dat waren ook de plekken waar de testfase van de app plaatsvond.

Flevoland

In de week van de landelijke introductie is met name het gebruik in de provincie Zuid-Holland sterk gestegen. In Flevoland ligt het online bereik relatief gezien het hoogst met 33%. In Zeeland en Groningen is het bereik met minder dan 20% het laagst.

Opvallend is dat het gebruik van de app onder ouderen relatief hoger ligt dan onder jongeren. Van de groep 50 tot 65-jarigen heeft inmiddels 30% de app op hun smartphone.

In week 41 (5 t/m 11 oktober) gebruikten meer dan 3 miljoen personen de app. Dat is 21% van de bevolking van dertien jaar en ouder. Dat is een nieuw record na de introductie van de CoronaMelder app.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X