Studenten van de VU bouwen digitale oplossing, zonder code te schrijven

studenten

Voor het tweede jaar op rij slaan de Vrije Universiteit (VU) en no-code ontwikkelplatform Betty Blocks de handen ineen. Ze investeren in een nieuwe, digitale generatie. Deze keer doen de samenwerkingspartners dit met behulp van een landelijke organisatie die zich bezighoudt met de veiligheid van ons land en al zijn inwoners. Deze organisatie heeft een aantal uitdagende opdrachten uit de praktijk aangeleverd. En speelt daarnaast een rol in de beoordeling van de ruim achthonderd studenten die met het curriculum aan de slag gaan.

Zes weken

De studenten die in aanmerking komen voor het programma volgen de vakken Business Information Technology en Business Information Systems. Die zijn onderdeel van de bacheloropleidingen Bedrijfskunde en International Business Administration. De studenten werken gedurende zes weken aan een oplossing.

Ze mogen daarbij kiezen uit drie verschillende opdrachten. Een daarvan is de ontwikkeling van een applicatie die informatie van ooggetuigen verzamelt, daaruit de overeenkomsten pakt en dit terugkoppelt. De drie opdrachten zijn divers. Ze vragen om een geavanceerde oplossing.

Nieuwe digitale generatie

“Door onze studenten nu al met low-code en no-code platforms te laten werken, laten we ze kennismaken met tools waar ze straks zeer waarschijnlijk ook mee te maken krijgen op de werkvloer”, vertelt Universitair docent Mark Boons. “We leiden hiermee een nieuwe, digitale generatie op. Door de focus van Betty Blocks op citizen development is het platform ingericht op gebruikers en ontwikkelaars die geen programmeerkennis hebben. Dat was een vereiste bij de selectie van het platform.”

Programma

Het programma start direct na de aftrap van het nieuwe academische jaar met een introductie. Daarna gaan de studenten met het platform aan de slag. Tijdens het traject worden zij begeleid door docenten van de VU en krijgen zij een gastcollege over citizen development vanuit Betty Blocks. De studenten sluiten het traject eind oktober af met een pitch event. Tijdens dit event presenteren de studenten hun oplossing aan een afvaardiging van ondernemers en de VU.

Gerelateerde berichten...

X