Succesvol STAP-budget start nieuwe ronde

data

Vanaf donderdag 1 september 10.00 uur start een nieuwe ronde van het inmiddels succesvolle STAP-budget. Belangstellenden kunnen daarmee in aanmerking komen voor maximaal duizend euro subsidiegeld voor een opleiding of cursus. Het budget is naast de zorgsector erg populair bij ICT-opleidingen. Dat blijkt ook uit de grote belangstelling bij opleider Icttrainingen.nl.

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Het is de vervanger van de belastingaftrek voor scholing. Het idee is dat met de juiste opleiding mensen makkelijker naar functies en beroepen bewegen waar veel krapte is. Behalve voor starters is het persoonlijke opleidingsbudget van de overheid ook ideaal voor doorgroeiers en omscholers. In de ICT bleken sinds de start in 2019 vooral die voor systeembeheerder, (web)ontwikkelaar, helpdeskmedewerker en cloudspecialist in trek zijn.

Op is op

Belangrijk is wel: op is op. In 2022 komt in vijf keer ruim dertig miljoen euro STAP-budget beschikbaar. En zodra een nieuwe periode start gaat het snel. Vaak is et geld na een dag of twee en soms al na een uur of twee helemaal op. Als je die duizend euro wilt bemachtigen moet je er snel bij zijn.

Aanvragen kan in alle gevallen via het UWV. Dat kan door een STAP-aanmeldingsbewijs in te dienen via de eigen UWV-omgeving. Dit aanmeldingsbewijs vraag je aan bij icttrainingen.nl en geldt als voorlopige inschrijving voor de cursus of opleiding. Is de aanvraag eenmaal goedgekeurd, dan hoef je verder geen Inschrijfgeld te betalen of een bedrag voor te schieten.

E-learning

Doordat de kosten van e-learning veel lager liggen kun je met die duizend euro vaak een compleet ontwikkelpad of pakkettraining volgen. Om mensen op weg te helpen maakt Icttrainingen.nl ontwikkelpaden die (met STAP-budget) in één keer als pakketje aan te schaffen zijn. Zo leer je onderweg alle benodigde vaardigheden. Maar je kunt ook een losse training volgen.

Uit de vorige rondes bleek dat dit de meest gekozen trainingen en ontwikkelpaden zijn:

● ITIL® Foundation v4 – incl. examen
● PRINCE2® 6e editie Agile Foundation- incl. examenvoucher
● Certificeringsbundel Modern Desktop Administrator Associate (MD-100 + MD-101)
● Certified Ethical Hacker (CEHv11) – incl. examen
● Agile mindset voor Software Development Professionals en IT Leiders
● Data voor besluitvormers en leidinggevenden
● Security essentials voor besluitvormers en leidinggevenden
● Ontwikkelpad tot Data analist
● Ontwikkelpad van Data Analist naar Data Scientist
● Ontwikkelpad tot Cloud specialist
● Ontwikkelpad van Python Novice naar Pythonista
● Ontwikkelpad van Developer naar Software Architect
● Ontwikkelpad tot Scrum Master
● Ontwikkel je tot IT Security Analist

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...