T-Mobile weer in de verkoop

mast telecom telecomsector

De kans dat telecom-netwerk T-Mobile dit keer wordt verkocht is groter dan ooit. Eigenaar Deutsche Telekom zou volgens het Financieel Dagblad een verkoop van het nummer drie-telecomnetwerk van Nederland voorbereiden.

Volgens ingewijden zou de verkoop van T Mobile worden voorbereid. Het FD stelt dat er ook al belangstelling is. Door wie is nog niet bekend. Wel is intussen duidelijk dat de verkoop zeker 4 tot 5 miljard euro zal opbrengen.

Thuiswerken

De hoge waarde heeft te maken met het feit dat telecombedrijven over het algemeen geen last hebben van de crisis rond corona. Integendeel zelfs: vanwege het massale thuiswerken neemt ook het telefoon- en internetgebruik toe. Dat geldt dus ook voor T Mobile.

Volgens ingewijden zou Deutsche Telekom het oog vooral hebben laten vallen op private investeerders. Overname van  KPN of Vodafone/Ziggo lijkt niet te spelen. Daarin speelt vooral de concurrentiepositie een rol en de wetgeving rond mededinging. De Duitsers verwachten daarom op voorhand ook tegenstand van kartelwaakhond ACM.

Het is niet de eerste keer dat T Mobile in de etalage staat. Dat gebeurde vijf jaar eerder ook al. Een op handen zijnde deal ketste uiteindelijk af vanwege grote meningsverschillen rond de verkoopprijs.

Eind vorig jaar kwam telecomprovider Simpel overigens nog in handen van T-Mobile.

Lees ook:
  • Nederland opent techbeurs CES met grootste bedrijvendelegatie ooit
  • T-Mobile gaat Simpel overnemen: ACM akkoord

Gerelateerde berichten...

X