Tesla gaat menselijke robot maken

robot

Tesla gaat een menselijke robot maken. Het eerste prototype van de zogenaamde Tesla Bot moet volgend jaar af zijn. Dat vertelde CEO Elon Musk op de AI Day-conferentie van het bedrijf.

De fabrikant van elektrische auto’s, die normaal gesproken auto’s, vrachtwagens en accu’s produceert, wil een vriendelijk ogende robot maken die het leven van de eigenaar makkelijker moet maken. Volgens Musk is het gemaakt “door mensen, voor mensen”.

De menselijke robot kan eenvoudige, repetitieve taken op zich nemen, zoals boodschappen doen of een schroefje vastdraaien. Het gezicht van de Tesla Bot is gemaakt van een scherm waarop allerlei informatie staat.

Logische stap

Volgens Musk is het een logische stap om van auto naar de productie van een robot te gaan. De zelfrijdende auto’s van het bedrijf hebben een zogenaamde AutoPilot die werkt met kunstmatige intelligentie. De expertise van het bedrijf op dat gebied zorgt volgens de CEO dat de stap naar een robot slechts klein is.

Het bedrijf heeft wel extra veiligheid ingebouwd in de Tesla Bot. Die zit vooral in het feit dat de bot slechts zestig kilo gaat wegen en een maximale wandelsnelheid haalt van rond de acht kilometer per uur.

Voordat het allemaal zover is zoekt het bedrijf wel nog een aantal developers om de kar verder te helpen trekken.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...