Thuisarts.nl geschikt voor mensen met een beperking

Thuisarts.nl heeft sinds kort het Certificaat van toegankelijkheid. De informatiewebsite voldoet daarmee aan de AA richtlijnen van het Waarmerk drempelvrij.nl.

De site trekt 4,7 miljoen bezoeken per maand. Daarmee is Thuisarts.nl de best bezochte website met onafhankelijke en betrouwbare gezondheidsinformatie. Voor het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) is het belangrijk dat ook mensen met een beperking (zoals doofheid en blindheid) er goed gebruik van kunnen maken.

De informatie op de website komt dan ook van bestaande wetenschappelijke richtlijnen. Ze komen van huisartsen, medisch specialisten en de GGZ. Mensen die iets willen weten over hun gezondheid willen betrouwbare informatie in begrijpelijke taal. Deze website voorziet daarin op grond van wetenschappelijk verantwoorde feiten.

 

Rekening houden

Het NHG werkt hier constant aan. Dit betekent dat de makers bij het ontwerpen, bouwen en maken van de informatie (teksten, films) rekening houden met mensen met een beperking. Elk jaar wordt de website op dit vlak getest door deskundigen.

Eventuele problemen die daaruit komen, worden opgelost. En we zorgen ervoor dat we op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen om websites bruikbaar te houden voor mensen met een beperking.

 

Minder huisartsbezoek

Vorig jaar bleek dat Thuisarts.nl leidde tot 12 procent minder huisartsenbezoeken (n=>600.000).  Volgens deskundigen is het een vorm van digitale zorg die leidt tot een kostenverlaging en tot beter inspelen op de wensen van de patiënt.

In dat zelfde jaar werd de site verkozen tot Populairste gezondheids-website van 2018.

Gerelateerde berichten...

X