Bescherm uw kostenbesparingen met Back-up-as-a-Service

License Partners levert cloud-native cybersecurity

Slimme scenario’s voor softwarelicenties kunnen onder meer grote kostenbesparingen opleveren. Dergelijke voordelen zijn alleen zinvol als er niet op een andere plek binnen het IT-landschap onnodig geld wordt verspeeld. Daarom kijkt License Partners voorbij de scope van licenties.

Een geslaagde cyberaanval kan het bedrijfsproces behoorlijk ontregelen doordat de data ontoegankelijk is gemaakt door ransomware of met een cryptolocker. Dit kan iedere behaalde kostenbesparing in één klap vernietigen, of erger. Dit voorkomen begint bij feilloze cybersecurity. Maar mocht er toch misbruik worden gemaakt van een lek, dan is uitmuntende disaster recovery een vereiste voor de continuïteit van een bedrijfsproces. Om ook op dit IT-domein een bijdrage te leveren, levert License Partners een betrouwbare back-upoplossing in de cloud.

Eén oplossing

In traditionele cybersecurity werken de vele tools langs elkaar heen. Afzonderlijk lijken deze hulpprogramma’s prima te functioneren, maar zoals bij iedere lappendeken ontbreekt het aan goede integratie wat per definitie lijdt tot suboptimale security. Er ontstaan onvermijdelijk hiaten in de verdedigingslinies en het beheer is complex waardoor het onnodig veel tijd vergt. Denk daarbij aan het onderhouden van licenties, het installeren van updates en patches, het verifiëren van compatibiliteit na updates en het beheren van meerdere beleidsregels via een wirwar aan verschillende gebruikersinterfaces. Met een native cloud back-up-oplossing verloopt alles via één agent, één beheerinterface en één licentie. De complexiteit en de risico’s van niet-geïntegreerde oplossingen behoren hiermee tot het voltooide verleden. Jarno Claassen van License Partners: “Met één geïntegreerde cybersecurity-oplossing veranderen we uitdagingen in kansen. Het biedt de mogelijkheid om eventuele hiaten in de IT-infrastructuur en endpoint-beveiliging weg te werken, het aantal incidenten te verkleinen en de reactietijd bij incidenten drastisch te minimaliseren.”

Uniek cloud-platform

Cybersecurity en disaster recovery anno 2021 omvat een breed scala aan (deel)oplossingen die er allemaal op zijn gericht de schade van een storing – door een cyberaanval of anderszins – tot een absoluut minimum te beperken. Daarbij gaat het er vooral om dat downtime wordt voorkomen, dat eventueel gegevensverlies tegen wordt gegaan en dat gaten in de security worden gedicht. Volgens Claassen is ieder modern bedrijf afhankelijk van data. “Vrijwel altijd is dan ook nog eens sprake van een online afhankelijkheid”, weet hij. “Met Back-up-as-a-Service van Acronis, of BaaS, tillen wij de gegevensbescherming van iedere organisatie naar een hoger niveau. License Partners biedt een uniek cloud-platform aan dat op basis van native cybersecurity endpoints, systemen en gegevens beschermt. De oplossing biedt een gemakkelijke, efficiënte en veilige manier om de continuïteit van de diensten en groei van een organisatie te garanderen.”

Tools en services

Het voert te ver om alle tools en services te beschrijven die zijn ondergebracht in deze cloud gebaseerde oplossing. In het kader ‘Alle features op een rij’ worden ze puntsgewijs vermeld. Aan de basis staan uiteraard de back-up- en herstelfuncties, waaronder het repliceren van bestanden, mappen en afbeeldingen, het klonen van schijven en ondersteuning voor netwerkshares en netwerkopslag. Het extern gehoste datacenter kan in hybride vorm worden afgenomen – waarbij de klant bepaalt op welke publieke cloud de gegevens worden opgeslagen – of in de vorm een private cloud. Ook de RPO (Recovery Point Objective) en RTO (Recovery Time Objective) zijn indrukwekkend. In minder dan 15 minuten is een grote recovery een feit en de frequentie van de back-up kan flexibel worden ingesteld.

Alle features op een rij

1. Hybride cloud Back-up-as-a-Service voor gegevensbescherming en herstel,
2. AI-gestuurde integratie van gegevensbescherming en cyberbeveiliging,
3. Kant-en-klare disaster recovery services voor virtuele en fysieke workloads,
4. Synchroniseren en delen van bestanden met compromisloze beveiliging en flexibele opslag,
5. Data notary en e-handtekeningoplossing op basis van blockchain,
6. Kostenefficiënte, multifunctionele infrastructuur voor software gedefinieerde rekenkracht, netwerk en opslag.

Belangrijke stap

Natuurlijk ziet niemand graag dat de kostenbesparingen die aan de ene kant van IT worden gerealiseerd, er aan de andere kant weer uitvliegen. “Op het gebied van licenties ontzorgen wij onze klanten al flink wat jaren”, vertelt Claassen. “De tijd is rijp om ondersteuning te bieden bij het consolideren van de behaalde besparingen. Met deze cybersecurity cloud-service zet License Partners in dat kader een belangrijke stap.”

Gerelateerde berichten...